Excel saat girdisi nasıl ayarlanır?

mavigezegen

Hectopat
Katılım
6 Nisan 2022
Mesajlar
755
Çözümler
2
Herkese selam,
Arkadaşlar Excel programı üzerinden saat ekleme yapmak istiyorum fakat başaramadım. Kısa bir örnek ile derdimi size aktarıyorum;

Örneğin:
Saat: 18:23
Saat: 19:23
Gibi saat dilimlerimiz var ve biz bu saatleri girdiğimizde otomatik olarak +6 saat eklemesini istiyoruz.
İkinci örnek;
Saat: 18:00 girdiğimizde yan satıra 00:00, yani otomatik olarak yan satıra +6 saat eklemesini istiyoruz.
Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Excel'de otomatik saat eklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. İlk olarak, saatleri gireceğiniz hücrelerin biçimini "saat" olarak ayarlayın. Bunu yapmak için, hücreleri seçin ve "Hücre Biçimi" seçeneğine gidin. Açılan menüde "Saat"i seçin.
  2. Saatleri girdikten sonra, hemen yanına boş bir hücre açın ve aşağıdaki formülü yazın: "=A1+TIME(6,0,0)" Bu formül, A1 hücresindeki saate 6 saat ekleyecektir. Hücrenin başka bir yere eklenmesi gerekiyorsa, A1 yerine doğru hücre referansını kullanın.
  3. Formülü yazdıktan sonra, ENTER tuşuna basın ve sonucu kontrol edin. Saatlerin otomatik olarak +6 saat eklenmiş olduğunu göreceksiniz. (ChatGPT)
 
Merhaba,

Excel'de otomatik saat eklemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. İlk olarak, saatleri gireceğiniz hücrelerin biçimini "saat" olarak ayarlayın. Bunu yapmak için, hücreleri seçin ve "hücre biçimi" seçeneğine gidin. Açılan menüde "saat"i seçin.
  2. Saatleri girdikten sonra, hemen yanına boş bir hücre açın ve aşağıdaki formülü yazın: "=a1+tıme(6, 0, 0)" bu formül, A1 hücresindeki saate 6 saat ekleyecektir. Hücrenin başka bir yere eklenmesi gerekiyorsa, A1 yerine doğru hücre referansını kullanın.
  3. Formülü yazdıktan sonra, enter tuşuna basın ve sonucu kontrol edin. Saatlerin otomatik olarak +6 saat eklenmiş olduğunu göreceksiniz. (ChatGPT)

Formul ayrıştırma hatası alıyorum :/ Online Excel oldugu icin mi acaba sorun yaşıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı