Excel'de bir veri girerek diğer verileri çekmek

estudiante

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Psikolojik Danışman
Merhaba,
Excel'de isim soy isim, kişi numarası ve kişinin bulunduğu grubu gösterir tablom var. Ancak kalabalık bir tablo, ben istiyorum ki sadece kişi numarasını girdiğimde diğer veriler de otomatik olarak diğer satırlara çekilsin. Bunu nasıl sağlayabilirim?
Teşekkür ederim.

Yaklaşık 400 kişilik bir veri setim var. Kişi ID'si, adı soyadı ve bağlı bulunduğu departmanı gösterir 3 sütun var. Ben ise tek tek işlem yapmak yerine formu doldururken kişi ID'sini kullanarak direk isim soyisim ve bağlı bulunduğu departmanı çekmek istiyorum formuma. Düşeyara'ya da göz atmıştım daha önce ancak daha çok benim yapmak istediğim işlemin tam tersini yapmaya yarıyor gibi geldi.

Düşeyara ya da yeni çıkan Çaprazara formülleri işinizi görür aslında. İsim ve departman yazmasını istediğiniz hücrelere bir kere bahsettiğimiz formülü girdiğinizde ID değiştikçe istediğiniz verileri çekip yazacak. Ayrıca Filtre diye bir formül var o da kullanılabilir.​

ChatGPT ve Deepseek üzerinden Düşeyara formülünü yazdırdım ve oldu. Teşekkür ederim hepinize.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı