Excel'den MYSQL'e PHP ile veri aktarımı nasıl olur?

Yer
Florida, U.S.A.
Daha fazla  
Meslek
Insturment Engineer
Elimde Excel(XLS) dosyası var. Ben bu XLS dosyasını Comma Separated Values(CSV) formatını çevirdim ve bunu yükledim. Yüklemiş olduğum dosyanın içerisindeki ilk satırları veri tabanına yükleyeceğim alanların adlarıyla aynı olmadığından 3 adet ListBox oluşturdum. 1. ListBox'ta Yüklemiş olduğum dosyanın ilk satırındaki veriler bulunuyor. 2. ListBox'ta yüklenecek olan tablonun alan adları var. 1. ListBox ile 2. ListBox ile eşleştiriyoruz 3 ListBox'a atıyorum. Bu şekilde Kullanıcı ile veri tabanı alanlarının isimleri eşleştirmiş oluyoruz. Sonrasında bunları diğer bir sayfaya gönderiyorum(Başka bir PHP dosyasına "$_POST" ediyorum). Bu sayfada verileri ayıklıyorum ve diziye atıyorum. Benim amacım buradan sonra yüklemiş olduğum dosyanın içerisindeki verileri veri tabanına eklemek. Örneğin;

1. Satır altındaki tüm veriler ListBox3'te birleştirmiş olduğu veri tabanı alanın altına yüklenecek.

Bunu güvenli ve en kolay biçimde nasıl halledebilirim?

NOT: Kodları isterseniz atabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde uğraşmana gerek yok navicat premium indir xls dosyasını import edebiliyosun tablo isimlerini v.s herşeyi kendisi ayarlıyor oldugu gibi.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı