EXE dosyası açıldıktan sonra sisteme RAT bulaştı

796607

Centipat
Bugün bir tane EXE dosyası açtım ve RAT yedım. Sanal bebelerı aıleme Wp'den T.C. Kımlık numaralarımızı atıp kufur etmıs ve sanıye bası smsbomber atıyor. SMS bomberdan nasıl kurtulabılırım? Ek olarak aılemın banka kartı ya da e-Devlet gıbı seylerıne gırıp bir şey yapabılırler mı? Sadece aılemın maıl aderslerı vardı bilgisayarımda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün bir tane EXE dosyası açtım ve RAT yedım. Sanal bebelerı aıleme Wp'den T.C. Kımlık numaralarımızı atıp kufur etmıs ve sanıye bası smsbomber atıyor. SMS bomberdan nasıl kurtulabılırım? Ek olarak aılemın banka kartı ya da e-Devlet gıbı seylerıne gırıp bir şey yapabılırler mı? Sadece aılemın maıl aderslerı vardı bilgisayarımda.

Ailene link atarlarsa ailen ise tıklarsa bu dediklerin olabilir. Mail oturum açıksa mailede erişebilirler.

Öncelikle Malwarebytes ve BitDefender Free ile PC'yi temizleyin. Ardından o edilen küfürleri silmeyin ve karakola başvurun. En temizi budur.

smsbomber dan numara değişerek kurtulabilirsin öbür türlüsü yok. E devletinize e devlet şifrenizi bilmeden giremez içiniz rahat olsun. Eğer bilgisayarınızda kayıtlı kart yok ise hiç bir problem olmaz. Sadece bilgisayarı formatlayıp bilgisayarda açık olan tüm hesapların şifresini degiştirmeniz yeterli olur :)

O küfürleri falan SS alın. Aynı şekilde gerekirse EXE dosyasını bile kayıt altına alın. Direkt temizden format çakabilir veya Malwarebytes ve Kaspersky ile bilgisayarı temizleyebilirsiniz.

Mail kayıtlı olduğu için cookieden Google hesabına girebilirler ailenin. Google hesabında kayıtlı kart varsa hemen kaldır. Büyük ihtimalle RAT değil grabber/stealer yediniz. e-Devlet'ten fazla bir şey yapılcağını sanmıyorum ama yine de değiştirmekte fayda var. SMS bomberdan kurtulmanın tek yolu operatörünüzü arıyıp durumu belirtmek. T.C kimlikten fazla bir şey olmaz.

Hocam merak ettime EXE'yi nasıl indirdin ne diyerek ikna ettiler.

Hocam RAT yediğinize emin misiniz hesaplarınıza falan kod geldi mi? Belki ad soyadınızdan bulmuştur ailenizin numarasını falan.

Smsbomberdan numara değişerek kurtulabilirsin öbür türlüsü yok. E devletinize e-Devlet şifrenizi bilmeden giremez içiniz rahat olsun. Eğer bilgisayarınızda kayıtlı kart yok ise hiçbir problem olmaz. Sadece bilgisayarı formatlayıp bilgisayarda açık olan tüm hesapların şifresini degiştirmeniz yeterli olur :)

Aılemın kartlarını sanal alısverıse kapalı tutması ılk kez ıse yaradı hocam PC'yı sıfırladım pekı bu mesajları atan eleman +7 numaralı bulma gıbı bir ıhtımalım var mı?

Hocam merak ettime EXE'yi nasıl indirdin ne diyerek ikna ettiler.
hocam kendı salaklıgım oldu aslında dıkkat ederdım bı anlık actık ıste

Hocam RAT yediğinize emin misiniz hesaplarınıza falan kod geldi mi? Belki ad soyadınızdan bulmuştur ailenizin numarasını falan.

Evet EXE'yı actıktan birkaç dakıka sonra telefona maıl dustu hesaplarınızda suphelı etkınlık oldu diye sanalda gercek ısım kullanan bırısı degılım yanı o sekıl bulamaz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı