".exe" formatında Koordinat Sistemi içeren bir oyun nasıl yapılır?

Yani bu işlere ilgim yaz aylarında yüseldi ve yaz bitince daha müsait olamadım ama ne dediğini pek anlamadım. Aşırı bilgili biri değilim.

.exe Formatına dönüştüren programlar vardı hocam. Hangi programlama dili ile yaptınız oyunu?

Ben internette bir adet kod buldum onu oyuna dönüştürmek istiyordum ama beceremedim pek oyun yaptım diyemem
Hemen hemen tüm konularda bahsettiğim tek şey var ki o da şudur: oyun yapmak dediğimiz olay yaratıcılık da gerekir. Şimdi sen bu oyunu kopya ile yaparsan senin üzerinde pek etkisi olmaz ama bildiklerinle en kötü bir kayıt sistemi bile yapsan senin için pratiktir. Hiçbir şey bilmiyorsun diyelim açarsın bir kursu, kitabı okursun. Zaten kopyaladıktan sonra sen onun zevkini bile almazsın.

Hocam Visual Studio ile .exe yapabilirsiniz. Otomatik olarak yapıyor Visual Studio. Kodu yazıp çalıştırıyorsunuz. Bu kadar.
İşte ben denedim ama yapamadım proje oluşturdum bir adet cpp dosyasına kodu aktardım derledim ama .exe dosyası bulunamıyor Diyor

Hemen hemen tüm konularda bahsettiğim tek şey var ki o da şudur: oyun yapmak dediğimiz olay yaratıcılık da gerekir. Şimdi sen bu oyunu kopya ile yaparsan senin üzerinde pek etkisi olmaz ama bildiklerinle en kötü bir kayıt sistemi bile yapsan senin için pratiktir. Hiçbir şey bilmiyorsun diyelim açarsın bir kursu, kitabı okursun. Zaten kopyaladıktan sonra sen onun zevkini bile almazsın.
Ödev amacım sadece not

Hocam diğer öğrencilerin de hakkına giriyorsunuz ama.
hocaya alıntı alıp özelleştirmemi onayladı yani kabul etti bir adet adobe oyunu buldum

Hocam diğer öğrencilerin de hakkına giriyorsunuz ama. Technopat'ta bilmediğiniz konuyu ChatGPT'ye sormak gibi bir şey bu.
Ben danışma alıyorum direk aynısını hocanın önüne koymayacağım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı