- Makaleler
- 12
Çok iyimser düşünüyorsun.Bilgisayar işlemcileri 300.000 GHz hızına çıkarsa o da olur gibi.
Çok iyimser düşünüyorsun.Bilgisayar işlemcileri 300.000 GHz hızına çıkarsa o da olur gibi.
Bence onların da bu teknolojiyle karşılaşması zor. Şu anki bilgisayarların 10 hatta 100 katı da olsa böyle bir şeyi yapmak kolay değil.Torununun torunu bunu görebilir belki.
Şöyle bir fikir düşünüyorum. Oyunda her şey gerçekçi olacak ve fizik yasalarına uygun olarak yer alacak. Örneğin her bir nesne atomlardan oluşacak. Yani atomların birleşmesiyle nesneler ortaya çıkacak. Atom altı parçacıklar dahi olacak.
O kadar gerçekçi olacak ki nesneler fizik kurallarına uygun bir şekilde parçalanabilecek. Kimyasal reaksiyonlar sağlanabilecek. Özetle gerçek dünyadaki fizik yasaları atom altı parçacıklara kadar oyunda olacak.
Bunun için donanımlar açısından nasıl bir sistem gerekir?
İmkansız denilen pek çok şey gerçekleşti. Kablosuz telefon, internet, kendi kendine yürüyen araba ve bunun gibi birçok örnek sunulabilir. Bu zamanda bir şeye imkanlı demek lazım. Çünkü geçmişte bu tür olayların örnekleri var.İmkansız gördüğün tüm iyi grafikli fizikli oyunlar filan hep optimizasyon ile yapılıyor gerçek hayatta optimizasyon yok yani şu an için imkansız ve bizim göreceğimizi de sanmıyorum.
İmkansız denilen pek çok şey gerçekleşti. Kablosuz telefon, internet, kendi kendine yürüyen araba ve bunun gibi birçok örnek sunulabilir. Bu zamanda bir şeye imkanlı demek lazım. Çünkü geçmişte bu tür olayların örnekleri var.
Çok güçlü donanımların lazım olduğu doğru. Kuantum bilgisayarlar her ne kadar amacı şu anda bu olmasa da gelecekte belki bu problemin üstesinden gelir.Şu anki sistemle imkansız. Oyunlarda parçacık sayısı bile artınca kasıyor.
Bu bir problem değil gerçek hayatta atomları görmüyoruz ki zaten.Çok güçlü donanımların lazım olduğu doğru. Kuantum bilgisayarlar her ne kadar amacı şu anda bu olmasa da gelecekte belki bu problemin üstesinden gelir.
Grafik işleme kolay iş. O kısım optimize gösterilir. Önemli olan detaylar. Yüksek işlemci gücü ile bu olay halledilir.Bu bir problem değil gerçek hayatta atomları görmüyoruz ki zaten.
Hesaplama yapabilir bir nebze olabilir grafik işleme sıkıntılı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.