Exper Bilge notebook için işletim sistemi önerisi

BulletBill5.55

Hectopat
Yer
Ordu/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yeniyetme bile olmayan bilgisayar mühendisi öğrencisi
Elimde Exper Bilge diye şifresi kırılmış bir notebook var. 2 GB 1333MHz DDR RAM ve 120 GB Hikvision C100 SSD taktım. Intel Atom N455 1.66 GHz işlemci var. Windows 7 Starter kurdum. Açılma kapanma hızı oldukça iyi. İnternet tarayıcılarının açılma hızı en az 10 saniye. YouTube'da video izlerken bayağı kasıyor fakat örneğin bu forumda gezerken gayet yeterli düzeyde hızı var.
Performansını artıracak daha iyi bir işletim sistemi kurulabilir mi buna?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu kurabilirsin eski PC mi bunu kurup kardeşime verdim bayağı stabil çalışıyor.

4 GB RAM önemli değil benim eski laptop 3 GB RAM'li.

bunu aynı bilgisayardan yapmamız gerek dimi?

Bunu aynı bilgisayardan yapmamız gerek değil mi?

Yani harici bir PC gerekiyor mu?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu kurabilirsin eski PC mi bunu kurup kardeşime verdim bayağı stabil çalışıyor.

4 GB RAM önemli değil benim eski laptop 3 GB RAM'li.

şimdi deneyeceğim bakalım neler olacak?

Yalnız sürekli ChromeOS Flex yazıp duruyor. Sonra yeniden başlatıyor. Yükleyemiyorum.

Son düzenleme:
Bunu aynı bilgisayardan yapmamız gerek değil mi?

Yani harici bir PC gerekiyor mu?

Şimdi deneyeceğim bakalım neler olacak?

Yalnız sürekli ChromeOS Flex yazıp duruyor. Sonra yeniden başlatıyor. Yükleyemiyorum.

Kusura bakmayın yeni görüyorum şu an bir sıkıntı var mı yoksa hala aynı şekildemi.

Chrome OS Flex siyah ekranda kalıyorsa birkaç sebebi olabilir. Olası sebepler şunlardır:

• cihazınız desteklenmiyor
    https://support.google.com/chromeosflex/answer/11513094 buradaki listeden desteklenenler listesinde bilgisayarınız var mı kontrol edin. Buradaki liste Chrome OS Flex sertifikalı cihazlar listesi. Bu cihazlarda herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtilmiş. Bu cihazlar dışında sorun yaşama ihtimali olabilir.
  • sorunlu USB bellek
    USB belleğe Chrome OS Flex yazıdırılırken sorun oluşmuş olabilir. Bu durumda USB belleği tekrar formatlamak ve yeni de Chrome OS Flex'u yazdırmakta fayda var.
  • sorunlu USB port
    USB belleğin taklı olduğu portta sorun olabilir. Farklı USB portları denemek de fayda sağlayabilir.
  • BIOS Secure Boot kapatma
    Bazı bilgisayarlarda BIOS üzerinden Secure Boot kapatmak çözüm sağlamış. BIOS üzerinden Secure Boot kapatılıp tekrar deneme yapılmalı.

Kusura bakmayın yeni görüyorum şu an bir sıkıntı var mı yoksa hala aynı şekildemi.

Chrome OS Flex siyah ekranda kalıyorsa birkaç sebebi olabilir. Olası sebepler şunlardır:

• cihazınız desteklenmiyor
    https://support.google.com/chromeosflex/answer/11513094 buradaki listeden desteklenenler listesinde bilgisayarınız var mı kontrol edin. Buradaki liste Chrome OS Flex sertifikalı cihazlar listesi. Bu cihazlarda herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtilmiş. Bu cihazlar dışında sorun yaşama ihtimali olabilir.
  • sorunlu USB bellek
    USB belleğe Chrome OS Flex yazıdırılırken sorun oluşmuş olabilir. Bu durumda USB belleği tekrar formatlamak ve yeni de Chrome OS Flex'u yazdırmakta fayda var.
  • sorunlu USB port
    USB belleğin taklı olduğu portta sorun olabilir. Farklı USB portları denemek de fayda sağlayabilir.
  • BIOS Secure Boot kapatma
    Bazı bilgisayarlarda BIOS üzerinden Secure Boot kapatmak çözüm sağlamış. BIOS üzerinden Secure Boot kapatılıp tekrar deneme yapılmalı.
evet Exper marka hiç yok bundan kaynaklı galiba.
başka önerisi olan?

Deneyebilirim. Peki Windows'tan farklı olarak neleri yapamam bir bilginiz var mı?

arkadaşlar dün denedim fakat sürekli bootmgr is missing diyor USB belleği kaç kere biçimlendirdim yine olmuyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı