Exper vista kurulum

375558

Hectopat
Katılım
12 Ekim 2020
Mesajlar
548
Çözümler
5
Bir Exper bilgisayarımız var, harddiskini değiştirdik ve format attık, fakat Windows 8.1'i ekran kartı kaldırmadı. Biz de Vista'ya geçmeye karar verdik(normalde yüklenmesi gereken işletim sistemi Windows 7 ama ürün anahtarımız yok). Vista'yı kurduk ve bilgisayarı açtık, fakat bilgisayar yaklaşık 15 dakika boyunca "Microsoft corporation" yazısında kaldı. Napabiliriz bir bilen varsa yazabilir mi?

Exper bilgisayar sistem özellikleri:

1.66 GHz X32 Bit Intel atom işlemci.
1 GB DDR3 1333 MHz RAM bellek.
256 MB ekran kartı, 800x480 ekran.
500 GB SATA (6GB/S) HDD Windows vista yüklü.
 
Hocam 1 GB RAM yazınca veya işlemci minimumda karşılıyorsa illa açacak diye bir şey yok. 1 GB RAM bu işletim sistemi için çok düşük. Windows 7'de bile çok fazla donma kasma olur bu RAM, işlemciden.

Hocam 512 MB RAM'la Windows 10 kullanan var, X64 işlemci ile. X86 işlemci 1 GB RAM ile biz her şeyi kullanırız.
 
Hangi Windows sürümünü kurarsanız kurun 1 GB RAM ve Atom işlemci ile fazla bir şey yapılamaz zaten. Eğer Windows şart değilse hafif GNU/Linux dağıtımlarından birisini de kurabilirsiniz.
Hocam biz öğrenciyiz, bize ödev yapçak kadar PowerPoint, Word falan çalıştırcak bir bilgisayar yeter.
Skyrim, Valorant falan oynamıcaz yani.
 
Hocam biz öğrenciyiz, bize ödev yapçak kadar PowerPoint, Word falan çalıştırcak bir bilgisayar yeter.
Skyrim, Valorant falan oynamıcaz yani.

Yav kardeşim halen neyi tartışıyorsun? Word içinde olsa Windows 7 için de olsa asla atom işlemciden hatta 1 GB RAM'den bir şey yapamazsın!
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yav kardeşim halen neyi tartışıyorsun? Word için de olsa Windows 7 içinde olsa asla atom işlemciden hatta 1 GB RAM'den bir şey yapamazsın!
İyi de bilgisayar zamanındaki çalışırken yapıyorduk, ben anlayamıyorum. Diyelim ki ben senin dediğin gibi bu bilgisayarı bıraktım, eee o zaman ne yapacağım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi Windows 8.1 uygulamalarını açarken bu hatayı alıyordunuz? Bu hata ekran kartının gerekli OpenGL sürümünü desteklememesinden dolayı olabilir. O yüzden ekran kartının modelini bilmek gerekiyor.
Ekran çözünürlüğünüzde düşük Windows 8.1 minimum 1024'e 768 ekran istiyor.
 

Geri
Yukarı