explorer.exe her açıldığında hata veriyor

Kskdo

Centipat
Katılım
23 Haziran 2022
Mesajlar
150
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 8.1, Nvidia GeForce GT 420M, Intel i3 1st Gen, 0,5 TB Harddisk
Cinsiyet
Erkek
RAM
6 GB
SSD veya HDD modeli
Samsung HM500JJ
Ekran kartı
İntel Hd graphics, Nvidia GeForce GT 420M
İşlemci
İntel i3 2,53 GHZ
Merhaba. Ben explorer.exe açılınca hata alıyorum. explorer.exe de masaüstü falan yani. Bu sorun nasıl çözülür? Şu hatayı alıyorum:

Ekran Alıntısı.PNG


Bilgisayarı Dual boot olarak kullanıyorum ve bu hata sadece Windows 8.1 de çıkıyor. 11 ve 7 de çıkmıyor.
 
OneDrive kullanmıyorum ki. Progress i nasıl kontrol edeyim?
 
Uzun adları veya çift noktalama veya ünlem karakterli adları ("!", ".." Kaldır) olan birkaç dosya vardı, hepsini değiştir. Dosyaların çoğu Sık Kullanılanlardır.

OneDrive Progess'inizi (İndirme veya Güncelleme) hangi noktada kilitlendiğini kontrol edin.

Bu konudan sınırlanmaları öğrenebilirsin

> SharePoint kitaplıklarını iş veya okul için OneDrive aracılığıyla bilgisayarınızla eşitlerken geçerli olan kısıtlama ve sınırlamalar
Bu konuyu microsoft ta destek açan birinden buldum. Kısa bir araştırma yaptıktan sonra çoğu kişi bu exe yi silince hatası düzeliyor veya cmd üzerinden regedit'in değerlerini değiştirerek sorunu çözüyor.

OneDrive kullanmıyorsanız silebilirsiniz regedit daha tehlikeli. Ama düzgün ve güvenilir bir şekilde silin. Ve dosyalarınızın OneDrive içinde olmadığından emin olun veya OneDrive da önemli dosyalarınız varsa yedek alın.

Merhaba. Ben explorer.exe açılınca hata alıyorum. explorer.exe de masaüstü falan yani. Bu sorun nasıl çözülür? Şu hatayı alıyorum:

Eki Görüntüle 1513521

Bilgisayarı Dual boot olarak kullanıyorum ve bu hata sadece Windows 8.1 de çıkıyor. 11 ve 7 de çıkmıyor.
Ama masaüstü açtığınızda böyle bir hata alıyorsanız büyük ihtimalle OneDrive ile bir alakası var. Yani masaüstünü OneDrive masaüstünden görüntülüyor olabilirsiniz. Veya yeni dosyaları yedekleme yapmaya çalışıyordur. Mesela benim bir arkadaşım OneDrive kullanmadığı halde hatta durmadan sildiği halde yeniden yüklenip belgeler resimler gibi klasörleri OneDrive üzerinden görüntülüyordu.
 
Son düzenleme:
Bu konuyu Microsoft'ta destek açan birinden buldum. kısa bir araştırma yaptıktan sonra çoğu kişi bu exe yi silince hatası düzeliyor veya CMD üzerinden Regedit'in değerlerini değiştirerek sorunu çözüyor.

Exe hangi exe? Konumu neresi?
 
Konumu : C:\Windows\system32\SkyDrive.exe


Microsoft destek talebinde bir çözüm seçeneği:

1. End process "OneDrive Sync Engine"

2. Localize "C:\Users\<user>\AppData\Local\Microsoft\Windows\SkyDrive\settings"
 
skydrive.exe yi sileceğim de korkuyorum. System32 de ya.

Bu konuyu Microsoft'ta destek açan birinden buldum. Kısa bir araştırma yaptıktan sonra çoğu kişi bu exe yi silince hatası düzeliyor veya CMD üzerinden Regedit'in değerlerini değiştirerek sorunu çözüyor.

OneDrive kullanmıyorsanız silebilirsiniz Regedit daha tehlikeli. Ama düzgün ve güvenilir bir şekilde silin. Ve dosyalarınızın OneDrive içinde olmadığından emin olun veya OneDrive'da önemli dosyalarınız varsa yedek alın.

Ama masaüstü açtığınızda böyle bir hata alıyorsanız büyük ihtimalle OneDrive ile bir alakası var. yani masaüstünü OneDrive masaüstünden görüntülüyor olabilirsiniz. Veya yeni dosyaları yedekleme yapmaya çalışıyordur. Mesela benim bir arkadaşım OneDrive kullanmadığı halde hatta durmadan sildiği halde yeniden yüklenip belgeler resimler gibi klasörleri OneDrive üzerinden görüntülüyordu.

PC internete bağlı değilken de oluyor bu.
 
skydrive.exe yi sileceğim de korkuyorum. System32 de ya.
Bunu dediğinize göre yaşınız küçük gibi geliyor bana. Birşey olmaz. System32'de birçok Windows programı vardır ve bunları ayarlardan devre dışı bırakarak güvenli bir şekilde silebiliyoruz. Sonra da birşey olmuyor. O yüzden dert etmeyin pek. Ama yine de dikkatli olun, yanlış dosyayı silerseniz bilgisayar düzgün çalışmaya devam etmeyebilir.
 

Geri
Yukarı