EXPO profili açınca CPU ve RAM LED ışıkları yanıyor

ryuuseiga

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bundan 4-5 ay önce bir sistem topladım, ilk geldiğinde her şeyi güncelledim ve EXPO profilini BIOS'tan açtım ve 4800 MHz olan RAM'lerimi 6000 MHz'ye çıkardım. Herhangi bir sorun yaşamadım, bilgisayar hızlı bir şekilde açılıyordu, normaldi. Fakat bir süre geçtikten sonra oyun oynarken CPU 87-90 dereceye çıkınca bilgisayar kendini kapattı. 5 dakika bekleyip açtım ve bu CPU, RAM LED ışıklarının ilk defa yanıp bir süre bekledikten sonra bilgisayarı açması ile karşılaştım. Teknik servise gönderdim ve herhangi bir sorun yok diyerek geri gönderdiler. Araştırdım ve yabancı kaynaklarda bunun BIOS'u güncelleyerek çözülebileceğini öğrendim. Her ne kadar BIOS'u güncellemek sorunu çözse de EXPO açtıktan sonra normal çalışmasına dönse bile birkaç gün, hafta sonra tekrardan bu CPU, RAM LED'lerinin aynı şekilde yanıp bir süre bekleyerek bilgisayarı açtığı konuma geri döndüm. Bilgisayarımdaki donanımı bazı programlar kullanarak test ettim ve hiçbirinde sıkıntı olmadan normal, hatta normalden bile iyi çalıştığını gözlemledim. Uzun lafın kısası bilgisayarda bir sorun yok fakat EXPO açık olduğu için bu LED ışıklarından dolayı normalden birkaç dakika uzun sürede açılıyor. Çözümünü veya nedenini öğrenmek istiyorum teşekkürler.

Sistemim şöyle:

İşlemci.
AMD Ryzen 5 7500F 3.70GHz 6 çekirdek 38MB önbellek soket AM5 MPK işlemci.
Anakart.
MSI Pro B650-S Wi-Fi AMD B650 soket AM5 DDR5 7200MHz(OC) ATX Gaming.
Ekran kartı.
Colorful iGame RTX 4060 Ultra 8 GB GDDR6 128bit (W OC 8 GB-v)
RAM.
Patriot Viper Venom RGB pvVR532G600C36k 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000MHz CL36.
SSD.
Kingston NV2 SNV2S/1000G 1TB 3500/2100MB/s PCI-e NVMe M.2
Kasa.
FSP CMT 218 650W 80+ 4x120mm fixed RGB fan temperli cam USB 3.0 mesh ATX mid-Tower
İşlemci soğutucu.
Deepcore AK400.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…