Merhaba. Birkaç saat önce çok talihsiz bir olay başıma geldi. Dizüstü bilgisayarımın üzerine şekerli mi şekerli bir bardak oralet döküldü. Epey üzüldüm açıkçası, bilgisayar fiyatları malum. O anın heyecanıyla hemen açıp kullanmayı denedim, her şey çalışıyordu. İçini açmaya biraz çekindim. kırarım, bozarım diye. Laptop söküm takımında hiç tecrübem yok. Ters çevirip bir süre beklettim ve tahmin ettiğim üzere açılmıyor. Ekran geliyor ve direkt boot menüsüne atıyor. Sonra ne olacaksa olsun deyip içini açtım ve parçaları tek tek söktüm. Tahmin edeceğiniz üzere yapış yapış ve ıslak haldeydi. Sanırım bilgisayar çöp oldu
. Ağlamaklı bir haldeyim. Yaptırmaya kalksam bir dünya para. Pentium 4'lü bilgisayarıma ve telefonuma döndüm mecburen.
Neyse çok gereksiz detay anlattım özür dilerim. Şimdi bu bilgisayardan çıkan verileri kurtarmam gerekiyor. Xubuntu kurulu M.2 SSD var bir tane. Pazartesi günü bilgisayarcıya götürüp içinden 10GB kadar veriyi almam gerekiyor. Sizce nasıl yapmalıyım bu işi? Bilgisayarcının ext4 hakkında fikri olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen ben yapmak zorunda kalacağım. Sistemi direkt SSD'den başlatmak kolay bir seçenek değil sanırım. Windows'tan başlatıp bu diskteki verileri nasıl çekerim? Programlar varmış ama hiç kullanmadım. O programlar dosya kopyalama, silme, isim değiştirme gibi şeylere izin veriyor değil mi? Ne tavsiye edersiniz? Bu kadar uzun mesaj yazdığım için özür diler, okuduğunuz için teşekkür ederim. Gerçekten canım acayip sıkkın.

Neyse çok gereksiz detay anlattım özür dilerim. Şimdi bu bilgisayardan çıkan verileri kurtarmam gerekiyor. Xubuntu kurulu M.2 SSD var bir tane. Pazartesi günü bilgisayarcıya götürüp içinden 10GB kadar veriyi almam gerekiyor. Sizce nasıl yapmalıyım bu işi? Bilgisayarcının ext4 hakkında fikri olduğunu sanmıyorum. Muhtemelen ben yapmak zorunda kalacağım. Sistemi direkt SSD'den başlatmak kolay bir seçenek değil sanırım. Windows'tan başlatıp bu diskteki verileri nasıl çekerim? Programlar varmış ama hiç kullanmadım. O programlar dosya kopyalama, silme, isim değiştirme gibi şeylere izin veriyor değil mi? Ne tavsiye edersiniz? Bu kadar uzun mesaj yazdığım için özür diler, okuduğunuz için teşekkür ederim. Gerçekten canım acayip sıkkın.
Son düzenleyen: Moderatör: