Extensive | Intel i5 12600KF ve RTX 4060 sistem nasıldır?

goh

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, dün İncehesap Cuma indiriminde biraz aceleyle 23.5 bin TL'ye şu sistemi (Extensive) aldım ama sonra iyi mi ettim kötü mü ettim diye düşünmekten kurtulamadım.
Evet RTX 4060 var ama Benchmark gibi sitelerden karşılaştırmalara baktığımda RTX 4060'ın RTX 2070s ve RTX 2080 ile aynı güce sahip olduğunu fark ettim. Oralardaki ortalamalar ne kadar doğrudur?

60 serisinin neden bu kadar ucuz olduğunu tam anlayamamıştım ama şimdi anlıyorum.

Sorum şu: Yeni çıkan yüksek sistemli oyunlarda RTX 4060 ile Full ayarlarda rahat bir şekilde oynayabilir miyim? Ayrıca sizce bu fiyata kaziklandim mı yoksa iyi mi almışım? 2 bin TL daha verip aynı kartın Ti'li versiyonunu da alabiliyordum ama işlemci çok zayıf oluyordu.

Tray işlemci olayında sorun yaşar mıyım? Normal K işlemciden farkları (eksileri) nelerdir? Ayrıca soğutma konusunda ne yapmam gerekiyor? Sanırım o fan yetmeyecek.

Çok fazla soru sordum ama şimdiden teşekkürler.

Ekran Kartı: Asus Dual GeForce RTX 4060 OC DUAL-RTX4060-O8G-WHITE 8GB GDDR6 128Bit DX12 DLSS 3 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı - incehesap.com

İşlemci: Intel Core i5-12600KF 3.70GHz 10 Çekirdek 20MB L3 Önbellek Soket 1700 Tray İşlemci - incehesap.com

Diğer parçalar: Extensive | Intel i5 12600KF | 2 x 8 GB DDR4 | Asus RTX 4060 8 GB | 512 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com

Arkadaşlar, dün İncehesap Cuma indiriminde biraz aceleyle 23.5 bin TL'ye şu sistemi (Extensive) aldım ama sonra iyi mi ettim kötü mü ettim diye düşünmekten kurtulamadım.
Evet RTX 4060 var ama Benchmark gibi sitelerden karşılaştırmalara baktığımda RTX 4060'ın RTX 2070s ve RTX 2080 ile aynı güce sahip olduğunu fark ettim. Oralardaki ortalamalar ne kadar doğrudur?

60 serisinin neden bu kadar ucuz olduğunu tam anlayamamıştım ama şimdi anlıyorum.

Sorum şu: Yeni çıkan yüksek sistemli oyunlarda RTX 4060 ile Full ayarlarda rahat bir şekilde oynayabilir miyim? Ayrıca sizce bu fiyata kaziklandim mı yoksa iyi mi almışım? 2 bin TL daha verip aynı kartın Ti'li versiyonunu da alabiliyordum ama işlemci çok zayıf oluyordu.

Tray işlemci olayında sorun yaşar mıyım? Normal K işlemciden farkları (eksileri) nelerdir? Ayrıca soğutma konusunda ne yapmam gerekiyor? Sanırım o fan yetmeyecek.

Çok fazla soru sordum ama şimdiden teşekkürler.

Ekran Kartı: Asus Dual GeForce RTX 4060 OC DUAL-RTX4060-O8G-WHITE 8GB GDDR6 128Bit DX12 DLSS 3 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı - incehesap.com

İşlemci: Intel Core i5-12600KF 3.70GHz 10 Çekirdek 20MB L3 Önbellek Soket 1700 Tray İşlemci - incehesap.com

Diğer parçalar: Extensive | Intel i5 12600KF | 2 x 8 GB DDR4 | Asus RTX 4060 8 GB | 512 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com
hocam o paraya DDR5 sistemler var

Bu işlemciyi soğutmak için harcayacağım parayla intel için harcayacağım para aynı olmaz mı? Ayrıca ekran kartı Galax.

Bir tık kazıklanmışsınız. 23.500₺ para verip DDR4 anakartlı bir sistem almışsınız üstüne gamepower kasa ve PSU'nuz var. Neredeyse aynı fiyata üstteki sistemi alabilirdiniz.
Gamepower kasa ve psu kötü mü? Ayrıca DDR4 ve DDR5 ne kadar fark eder

hocam o paraya DDR5 sistemler var
Hocam örnek gösterebilir misin

Bu işlemciyi soğutmak için harcayacağım parayla intel için harcayacağım para aynı olmaz mı? Ayrıca ekran kartı Galax.

Gamepower kasa ve psu kötü mü? Ayrıca DDR4 ve DDR5 ne kadar fark eder

Hocam örnek gösterebilir misin
Galax ekran kartları gayet iyidir, hadi diyelim soğutmaları diğer markalara göre daha kötü(ki değil diğer markaların daha kötü soğutma performansı olan modelleri var, marka değil model önemli) 4060-4060ti gibi kartlar o kadar ısınan kartlar değil dolayısıyla kalitesiz bir soğutma bile yeterli soğutmayı sağlar.

Gamepower PSU kötü tabi ki, piyasada en çok sıkıntı yaşatan markalardan biri hatta birincisi bile olabilir. DDR4-DDR5 olması çok fark eder çünkü yeni bir altyapı teknolojisine geçilmiş gibi düşün bundan 3-4 yıl sonra çıkacak bütün işlemciler DDR5 olurken senin anakartın DDR4 destekliyor olacak dolayısıyla yükseltme yapmak istediğin zaman ya eski DDR4 işlemcilerden alman gerekecek ya da işlemci+anakart+RAM'lerini satıp(ki eski teknoloji olduğu için büyük bir zarar ile) DDR5 anakart+işlemci+RAM alman gerekecek ama direkt DDR5 bir sistem alırsan sadece işlemcini yükseltme imkanın olacak. Yani uzun vadede daha karlı olacak.

Bu işlemciyi soğutmak için harcayacağım parayla Intel için harcayacağım para aynı olmaz mı? Ayrıca ekran kartı Galax.

Gamepower kasa ve PSU kötü mü? Ayrıca DDR4 ve DDR5 ne kadar fark eder.

Hocam örnek gösterebilir misin?

Galax ekran kartları gayet kalitelidir ayrıca 2 yıl birebir değişim garantisi var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı