Exynos işlemciler ne kadar iyidir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Efendim Exynos 2400 iyi, 2200 iyi, ama Exynos XX80 işlemcileri nasıl diye soruyorum. Neden herkes S serisindeki Exynos'ları sokuyor konuya? Aradaki fark dağlar kadar. S serisi ile A serisinin karşılaştırılmasını yapmamalısınız, yaptırmamalısınız. Xiaomi dediğiniz cihaz Mi serisinden, yani ana seriden. Ve her özellikte A56'dan iyi. Burada sorduğum soru A serisindeki Exynos'lar düzeltildi mi? Mesela arkadaş S20 FEdeki Exynos'u övmüş, evet bence de ısınmadan başka bir problemi yok. Ama ondan 2 yıl sonra çıkan A53'teki Exynos(babam kullanıyor) orta grafikli oyunlarda dakikada bir takılırken, üstüne bir de cayır-cayır yanıyor. Yine diyorum, A serisindeki Exynos'lar A55'ten sonra düzeltildi diyorlar, gerçekten öyle mi? Bu kadar yahu iki dakikada bir sokmayın şu S serisi cihazları.

Evet hocam, var. F6 17-18k, F6 Pro 20k gibi fiyatlara satılıyor. F7 daha gelmedi ülkeme. Ama POCO almak yerine Mi serisinden almak daha iyi değil mi?

Evet a serisindeki Exynos'lar düzeltildi. Siz farklı segment telefonları sorduğunuz için karşılaştırma yapmak mantıksız oluyor bu yüzden s serisi ile karşılaştırdık.

Evet a serisindeki Exynos'lar düzeltildi. Siz farklı segment telefonları sorduğunuz için karşılaştırma yapmak mantıksız oluyor bu yüzden s serisi ile karşılaştırdık.
Hocam "yaşadığım ülkede" demiştim cevaplarımda, görmediyseniz daha dikkatli bir şekilde yeniden baka bilirsiniz. Evet, maalesef burada bu telefonlar aynı fiyata satılıyor ve bu üzücü bir durum. Özellikle Samsung tarafı, A serisinin fiyatlarını bu kadar uçurmakda nereye gidiyor anlamış değilim..

Ha birde Nothing Phone 2a var. Oda bunlarla aynı fiyat neredeyse. O nasıldır, alınır A56 veya Xiapmi 14T yerine?

Son düzenleme:
Efendim Exynos 2400 iyi, 2200 iyi, ama Exynos XX80 işlemcileri nasıl diye soruyorum. Neden herkes s serisindeki Exynos'ları sokuyor konuya? Aradaki fark dağlar kadar. S serisi ile a serisinin karşılaştırılmasını yapmamalısınız, yaptırmamalısınız. Xiaomi dediğiniz cihaz mi serisinden, yani ana seriden. Ve her özellikte A56'dan iyi. Burada sorduğum soru a serisindeki Exynos'lar düzeltildi mi? Mesela arkadaş S20 FEdeki Exynos'u övmüş, evet bence de ısınmadan başka bir problemi yok. Ama ondan 2 yıl sonra çıkan A53'teki Exynos(babam kullanıyor) orta grafikli oyunlarda dakikada bir takılırken, üstüne bir de cayır-cayır yanıyor. Yine diyorum, a serisindeki Exynos'lar A55'ten sonra düzeltildi diyorlar, gerçekten öyle mi? Bu kadar yahu iki dakikada bir sokmayın şu s serisi cihazları.

Evet hocam, var. F6 17-18k, F6 Pro 20k gibi fiyatlara satılıyor. F7 daha gelmedi ülkeme. Ama POCO almak yerine mi serisinden almak daha iyi değil mi?

İlk soruna hitaben, evet ısınma kısmen sorunu çözüldü. Ama GPU tarafında rakiplerine nazaran hala güçsüz. 7gen3 ile 1580'i karşılaştırırsanız demek istediğimi anlarsınız. Ve POCO, telefon modeline göre mi telefona göre gayet mantıklı. İşlemci bakımından 8300 ile 8S Gen4'ü karşılaştırırsak üstteki mesajda dediğim gibi 8S Gen4 havada karada alıyor. Ana kamera bakımından 14T IMX906 F7 ise LYT600 kullanacak. Ben pek bilgi bulamadım. Yazılım bakımından ise hiçbir fark yok. Aynı yazılımı kullanacaklar. Mi 14T hem çerçeve hem de arka kapakta plastik kullanıyor. F7 ise çerçevede metal arka kapakta cam kullanacak. Daha fazla özellik belirtmek istemiyorum çünkü aynı bilgiler Epey'de de var. Yani kısaca MI14T'ye gösterdiğiniz güvenin daha fazlasını POCO F7'ye göstermenizi mantıklı buluyorum.

İlk soruna hitaben, evet ısınma kısmen sorunu çözüldü. Ama GPU tarafında rakiplerine nazaran hala güçsüz. 7gen3 ile 1580'i karşılaştırırsanız demek istediğimi anlarsınız. Ve POCO, telefon modeline göre mi telefona göre gayet mantıklı. İşlemci bakımından 8300 ile 8S Gen4'ü karşılaştırırsak üstteki mesajda dediğim gibi 8S Gen4 havada karada alıyor. Ana kamera bakımından 14T IMX906 F7 ise LYT600 kullanacak. Ben pek bilgi bulamadım. Yazılım bakımından ise hiçbir fark yok. Aynı yazılımı kullanacaklar. Mi 14T hem çerçeve hem de arka kapakta plastik kullanıyor. F7 ise çerçevede metal arka kapakta cam kullanacak. Daha fazla özellik belirtmek istemiyorum çünkü aynı bilgiler Epey'de de var. Yani kısaca MI14T'ye gösterdiğiniz güvenin daha fazlasını POCO F7'ye göstermenizi mantıklı buluyorum.

Bu arada 2. ve 3. cümlelerim hatalı. Şimdi fark ediyorum. Isınma kısmı hariç rakiplerine göre gayet yeterli, GPU tarafı dahil rakipleriyle aynı seviyede. Bazılarına göre daha iyi bile.

Son düzenleme:
Samsung işlemci işini halledemedi.
Adamlar 8gen1 işlemci dökümünü yapmışlardı güç tüketimi konusunda verimsiz ve ısınmalarıyla meşhur, onu da halledemediler.
Exynos'un bionic, snapdragon veya mediatek gibi olabilmesi için daha çok fırın ekmek yemesi lazım.

Diğer A serilerine nisbeten bu yıl çok iyi bir artış yaşamış A serisi. Ama o artış fiyatına yansımış hemen. Yinede eğer iyileştirilmiş ve nisbeten verimli bir Exynossa seçimim tabiki Samsung olur. Xiaomi kullanıp şikayet etmeyenlerin sayısı yüzde 30 gibi birşey.
Hangi ülkede yaşıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00