EYT yaş sınırı kaldırıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İş yeriyle anlaşıyorlar emekli olup geri geliyor çalışmaya devam ediyor böylece çift maaş alıyor.

Sanane bilader? Adam yıllarca prim ödemiş, ödediğini alıyor.
Biz de prim ödeyeceğiz ama karşılığını ancak 65 yaşında emekli olup alabileceğiz.
Haksızlık yok mu burada?

Biz de öyle bir imkan yok.

Ne düşünüyorsunuz?

EYT düzenlemesinin çıkacağı belliydi. EYT dolayısıyla emekli olamayan birçok kişi vardı, onların oyunu almaya çalıştıklarını düşünüyorum.

08.09.1999 tarihinde anladığım kadarıyla 18 yaşını doldurmamış oluyorsunuz. Yani 1997 girişiniz sayılsa bir EYT kapsamında emekli olamazsınız maalesef.

İyi o zaman neden 65 yaşında emekli olmak yerine 45 yaşında olmak için yaygara yapıldı o kadar? Madem hak yenmesi gibi bir durum yok?
Türkiye, IQ ortalaması tabanlarda gezen bir ülke. Bunu anlayacak insan sayısı da kısıtlı. Son olarak da EYT'nin seçimler için yaratılmış bir şey olduğunu da hatırlamak gerek.

Söylediğiniz mantıklı gelmedi hocam. Emekli olduktan sonra çalışabilirsiniz neticede diyelim ki 6000TL emekli maaşı var. Aldığınız ücret emekli olunca 6000TL düşmez. Emekli olan insan evde oturur diye bir kaide de yok. Yani neden olmayasınız ki?

Benim statümde çalışırken daha iyi alınıyor, ayrıca ikramiye var. Hem maaş düşüyor hem ikramiyeden oluyorsun. Yani emekli dışarıda çalışacağımdan daha fazla alırım şu an.
Ayrıca yıllardır çalıştığın kurumda bir düzenin yerin var. Dışarıda adamı limon gibi sıkarlar.

Biz de prim ödeyeceğiz ama karşılığını ancak 65 yaşında emekli olup alabileceğiz.
Haksızlık yok mu burada?

Hakkını tersten arıyorsun dostum. Evet haksızlık var ama haksız olan 65 yaşında emekli olman.

Bir insan ömrü ne kadar zaten? Emeklilik yaşı maksimum 50 olmalı. Sağlıklı isen zaten emekli olup keyif alabileceğin yaş aralığı 50-60. 65 sonrası ne kalıyor geriye? Nefes alıp veriyorsun eğer yaşıyorsan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…