EYT yaş sınırı kaldırıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Emekli maaşları ve ülke refah seviyesi ortada iken ne memuru ne özel sektörü kendimden de pay biçiyorum kimse emekli olmak istemez. (durumu çok iyi olan bkzn: 20 tane dairesi olup kendi kendine çalışmadan yetebilecek kişiler vs ki o bile sıcak parayı bırakıp ayrılmaz)

1997'den SGK girişim var. Çıraklık yüzünden şansıma bak günüm doldu. 2 sene sonra emekli olacaktık. Bizim haklar ne olacak? Konusunu bile açmadı. Hakkımı helal etmiyorum.

Hüseyin bey benim de 2008'den çıraklık okulundan sigorta numaram var fakat 2012 yılına kadar prim yatmadı, 2008'den alınan numaram ileride işime yarar mı?

Şimdi yaş 39. 65 yaşımı bekleyecem. 1997 sigorta girişim hafta da 1 gün okula gittim, geri kalan günler çalıştım. Şöyle bir hesap edelim. 14 yaşımda iş hayatında çalışmaya başladım. 2004 sonrası sayılacak 51 sene çalışıp emeklilik hakedeşim çıkacak. Adalet ?
39 Yaşında emekli olmanın neresi normal?

Benim pederin işine gelir bu durum. Adam 40 yaşında çalışma süresini doldurdu yaşını bekliyor hala çalışıyordu. Bakalım seneye seçimlerden önce Yunanistan'a bomba mı atacaklar; yoksa gidip daha çılgınca bir şeyler mi yapacaklar bilemiyorum. Hayırlısı olsun bakalım.

Ülke günden güne batarken kimisi hala kendi derdinde arkadaş. 2000'li yıllarda da benzer durumlar yaşandı sonuç? 30 yaşında emekli olan adam hala devletten maaş alıyor. 40 yaşında emekli olan birisi 80 yaşına kadar yaşasa 40 yıl devletten para alacak. Biz neden bu kadar zengin bir ülkeyiz? Sigorta ödemeyen 65 maaşı alır engelliye ayrı bakana ayrı para verilir adam ölür maaşı karısına kızına kalır kızı eşiyle anlaşmalı ayrılır parasını alır evliliğe devam eder yahu geleceğimizin paraları havada uçuşur seçime meze olurken hala kendi keyfini düşünen var.

Makarnaya oy vermeyenler EYT'ye oy verecek. Bilin bakalım 2 yıla bunun acısı kimden çıkacak.

Z ve bizim gibi bahtsız Y kuşağına vurulan bir darbe daha. Bende isterim herkes 40 -50 yaşında emekli olsun turistler gibi cruise turlarına çıksın ama realist bakmak lazım, burası Türkiye şartlarımız belli, ekonomi belli.

Şuan 30 yaşındayım muhtemelen bir temizinden 30 sene daha çalışmam gerekecek ki emekli olabileyim. Olay burada 40 yaşında adam emekli oluyor ben niye olamıyorum değil, ben senelerce bu insanların emekli maaşını ödemek zorunda kalacağım, vefat edince; eşine kızına bağlanan maaşı da ödemem gerekecek.

İşin kötü tarafı EYT'den yararlanan kısım yine bir şekilde mecbur çalışmaya devam edecek, ve işverenler sigorta primi ödememek için bu insanları işe alacak, al sana genç işsiz ordusuna katılan bir sürü genç daha, en azından çalışmama şartı getirselerdi...

Bir ülkenin muhalefeti de iktidarı da gençlere düşman olur mu arkadaş ya, bir gram hakkım varsa burnunuzdan gelsin...

Yıllık maliyetinin yaklaşık 6 milyar dolar olduğu söyleniyor nasıl hesaplanmış bilmiyorum abartı olabilir. Cari açığın 40 milyara yakın olduğunu düşündüğümüzde ekonomiye etkisi çok olur mu?

Muhtemelen 6 milyar dolardan fazla. 2,25 milyon kişiden bahsediyoruz.

Hüseyin bey benim de 2008'den çıraklık okulundan sigorta numaram var fakat 2012 yılına kadar prim yatmadı, 2008'den alınan numaram ileride işime yarar mı?
Yasa sadece 1999 senesi öncesini kapsıyor. Prim ödemesi baz alınıyor. Sizinde 9k gün sayısı 65 yaşı bekleyeceksiniz.

39 Yaşında emekli olmanın neresi normal?
Konuda yazdığım mesajları okumadığın belli.
Bu sorunun cevabını daha açık ve kapsamlı şekilde verdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı