Eyüp Hoca'nın TYT kamp videoları nasıldır?

plut00

Centipat
Eyüp Hoca'nın TYT matematik ve TYT geometri kamp videolarını izlemiş kişiler bilgilendirirse çok mutlu olurum. Memnun kaldınız mı? Netlerinizde artış gördünüz mü? Videolar ile kullandığınız kaynaklar nelerdi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Denemelerde matematiğe bakmıyordum bile, işaretlemeden geçiyordum. Kendisi sağ olsun 1 ayda 20 netlere çıktım.

Yeni çıkan AYT kitabını da öneririm. Hatta rehberlik videolarını da öneririm. Bu adam kaliteli.

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben 11.sınıf sayısal öğrencisiyim. Eyüp hocanın videolarını izlerken hangi kaynakları kullandınız ve nasıl bir çalışma yöntemi izlediniz? Biraz bahsedebilir misiniz?

Denemelerde matematiğe bakmıyordum bile, işaretlemeden geçiyordum. Kendisi sağ olsun 1 ayda 20 netlere çıktım.

Yeni çıkan AYT kitabını da öneririm. Hatta rehberlik videolarını da öneririm. Bu adam kaliteli.
Temel olmadan nasıl o netlere çıktınız anlayamadım?

Eyüp B iyidir ama matematikte en azından konulara hakim olmanız gerekir.

Eyüp hocanın videolarını izlerken hangi kaynakları kullandınız ve nasıl bir çalışma yöntemi izlediniz? Biraz bahsedebilir misiniz?

Öncelikle 3D TYT VDD'den her gün bir konu bitirdim. Fonksiyon gibi uzun konuları ise 2 güne yaydım.

Konuları bitirdikten sonra Acil Matematiğin İlacı kitabından o konuların testlerini çözdüm. İlk 12 konu ve problemler bittikten sonra da alan denemesi çözmeye başladım.

Matematik denemelerini şimdi alıp geometri bölümünü boş bırakıp ziyan etmek yerine Deneme Deposu'nun Sayılar ve Problemler denemelerini alabilirsiniz. Seviyesi kolay-orta civarı.

Ben Matematiğin ilacı çözdüm ama siz Birey A (sanırım kolay olan A idi) gibi kitaplara da bakabilirsiniz. Tercihinize kalmış. Hatta direkt 345 falan da alınabilir, orta seviye bir kaynaktır.

1 ay boyunca sadece matematik çalıştım. Temelim az çok vardı ama denemede bakmıyordum, matematikle uğraşacağıma diğer derslere bakarım diyordum.

Eyüp B iyidir ama matematikte en azından konulara hakim olmanız gerekir.
Yav çoğu sallıyor ya kafayı yedirtecekler adama sanarsın herkes süper zeka. Peki şeyi sorucam konulara hakim olmaktan kastınız nedir? Ben genel olarak problemlere kadar tüm konuların çözüm stillerini bilirim fakat soru eksikliği yaşadığım için hem sorularda doğru şıklara ulaşmam zor hem de öğrendiğim yöntemlerle uyguladığım için sıkıntı yaşıyorum bu hoca tamam mıdır benim için?

Peki şeyi sorucam konulara hakim olmaktan kastınız nedir?

Sayılar ve problemler toplam 24 soru. Temel bilgisi olan çoğu kişi -dikkat hatalarını saymazsak- 10-15 net aralığındadır. Bu aralıktaysanız az çok temeliniz var demektir.

Gerçi netler yanıltıcı olabiliyor. O yüzden nokta atışı bir şey söylemek zor. Sayılara hakimseniz temeliniz var diyebiliriz.

Ben genel olarak problemlere kadar tüm konuların çözüm stillerini bilirim fakat soru eksikliği yaşadığım için hem sorularda doğru şıklara ulaşmam zor hem de öğrendiğim yöntemlerle uyguladığım için sıkıntı yaşıyorum bu hoca tamam mıdır benim için?

Yanlış anlamadıysam soru kalıbı ezberleyerek çözüyorsunuz. Bu durumda ya çok fazla soru stili görmeniz ya da işin mantığını kavramanız gerekiyor, Eyüp B de işin mantığını kavramaya yönelik bir anlatım yapıyor. O yüzden önerebilirim.

Yav çoğu sallıyor ya kafayı yedirtecekler adama sanarsın herkes süper zeka.

Üstüme alınmadım ama yine de söyleyeyim, sallamıyorum. Kafanızı kaldırmadan 1 ay matematik çalışırsanız siz de yaparsınız.

Üstüme alınmadım ama yine de söyleyeyim, sallamıyorum. Kafanızı kaldırmadan 1 ay matematik çalışırsanız siz de yaparsınız.
Ben onu genelde kendisi yapamayıp sürekli yapabiliyormuş gibi gösteren insanlara dedim alınıp alınmamak size kalmış fakat 1 ay gibi bir sürede 20 netlere çıkmak demek hem kişinin anlama ve kavraması hızlı olmalı hem de temeli olmalı. Hiç sanmıyorum benim gibi temel konulara bile 20 soruluk testleri 40-45 dakikada çözecek insanların 1 ayda o netlere çıkabilmesine imkan veremiyorum o yüzden inandırıcı gelmiyor kusura bakmayın.

Yanlış anlamadıysam soru kalıbı ezberleyerek çözüyorsunuz. Bu durumda ya çok fazla soru stili görmeniz ya da işin mantığını kavramanız gerekiyor, Eyüp B de işin mantığını kavramaya yönelik bir anlatım yapıyor. O yüzden önerebilirim.
Soru kalıplarını ezberlemiyorum. Aslında direkt çözülme mantığını farklı sorularda deniyorum ama sonuçlara ulaşmam hem zaman alıyor (pratiğim olmadığı için) hem de soru çeşiti az olduğu için öğrendiğim yöntemleri deniyorum. Soru çeşiti ve pratik olsa hem bu kadar vakit kaybetmemiş olur hem hızlı soru çözerek daha fazla soru çeşiti görmüş olurum hem de rahat şekilde netlerim artar.

Sayılar ve problemler toplam 24 soru. Temel bilgisi olan çoğu kişi -dikkat hatalarını saymazsak- 10-15 net aralığındadır. Bu aralıktaysanız az çok temeliniz var demektir.

Gerçi netler yanıltıcı olabiliyor. O yüzden nokta atışı bir şey söylemek zor. Sayılara hakimseniz temeliniz var diyebiliriz.
Ben problemlere kadar olan konuları 2-3 sene öncesine kadar çok rahat biliyordum zaten şu an videolar izlediğimde hah burası böyleydi ya vs. diyip çözüm yöntemlerini kavramaya çalışıyorum fakat iş soru çözmeye ve netlere gelince böyle olmuyordu tabii ki yine yukarıda bahsettiğimiz soru çeşiti muhabbeti oluyor. Genel olarak haklısınız hocam nasıl olsa bu işler tamaman kişinin nasıl zaman ayırdığı ne derece önemsediği ve kavrayabilmesiyle alâkalı. Benim kavrama ve anlama işlerim biraz meşakkatli olduğu için zorlanıyorum bu yüzden birkaç hocadan farklı yöntemler öğrenmeye çalışıyorum o yüzden sormak istedim eyüp hocayı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı