Ezan vakitleri en doğru nerede bulunur?

Daha fazla  
Google'dan bakıyorum şu anda Trabzon'da 3:36 da ezan okundu gösteriyor ama okunmadı. Ezan vakti Pro da aynı Google gibi ben bu ezan saatlerini tam olarak nereden öğrenebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum imsak ezanı 30 dakika sonra okunur. (ramazanda tam vaktinde okunur.) Namaz vakitleri diyanetin sitesinde mevcut.

Hocam diyanet sayfasındaki vakitler ezan vakti Pro ile aynı yani değişen bir şey yok öğle ikindi akşam vakitlerini doğru gösteriyorlar imsak vaktini yanlış gösteriyorlar trabzona göre 3:36 olan imsak vaktinde ezan okunmadı yani sorun sabah ezanının tam olarak ne zaman okunması eğer dediğiniz gibi imsak vakti 3:36 iken 30 dakika sonra ezan okunuyorsa o zaman kendim ayarlarım yorumlarınız için teşekkürler.

Namaz vakitleri yanlış değil. Ramazan dışında sabah ezanları imsak vakti okunmaz ama sen kılabilirsin imsak vaktinden sonra. İnsanlar erkenden uynamasın diye sonra okunur ezan. namazda güneş açmasından genelde 30 dakika önce cemaatle kılınır. Güneş açmasından sonra sabah namazı kılınmaz kaza edilir. İmsak-Güneş arası kılman gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı