Eziklik nedir?

Hocam ben yüksek alınca direk hocaya kopya diyorlar hakkımı yiyorlar. Kalıplı olmuşlar ama daha çocuk gibiler.

Konulara bu tarz bir üslüp ile yaklaşmamalısın hocaların ile dertlerini düzgünce konuşman gerekir. Bizim hocalar Allah var anlayışlı kimselerdi bazıları sıkıntı olunca diğer hocalar giriyordu araya birkaç kez tekrardan sınav olmuşluğum bile oldu tek başıma iken. Senin yapman gereken hocalarına o güveni verebilmek olmalı derste aktif bir katılım sağlamalı hocalara sorular sormalısın diğer türlü adamlar meslek lisesinde evde çalıştığına inanmazlar hiçbir türlü. Bunun haricinde ise 1-2 tane arkadaşta bulmanı öneririm benim sadece 2 arkadaşım vardı ama güzel anlaşıyorduk hala görüşüyoruz arada bir ve de eski günleri yâd ediyoruz. Çünkü bazı öğrenciler sessiz sedasız oturur gider sen bile fark etmezsin biz 3 arkadaştık sonra 5 kişi olduk sınıfımızın ortamını bile değiştirdik zamanla dersler konusunda normalde hocalar baskı yapmazdı herkes eğlenirdi ama biz ders dinliyoruz diye adamlar baskı yaptı ve 2 yılda sınıfça başarımız yükseldi. Ne bölümü okuyorsun bilmiyorum ama okulun tüm akıllı tahtalarını kırmıştım ana okul bilgisayarından sınıftakilerin de bildiği özel bir sistem ile açıyorduk tahtaları para karşılığı. Sonra para alıp tüm sınıfların ödevlerini yapıyorduk bazen topluca hocalarımıza gezelim diyorduk hiç unutmuyorum bir hocam vardı arabasıyla gezdiriyordu bizleri hiç üşenmeden okuldan izin alıyordu sınavlar bitince eğleniyorduk aktivite yapıyorduk ve sınıfın başarısı arttıkça en salağımız bile tabiri caizse akıllanmaya başladı adapte olamayanları hocalar sınıfın kurulu düzeni bozulmasın diye bıraktılar. Devamında ise 10 öğrenci bir sınıfta ders almaya başladık özel okul havasında dersler de yemek yememiz artık normal bir olaydı sınıfça herkes birbirine el atardı yemek almak konusunda paran olmasa bile sınıfta var ise ortak alınan zamanlarda oldu. Etkinliklere katıldık sertifikalar aldık sınıfta zaten 10 kişi olduğumuzdan sıkıntı yaşamadık bölüm dersleri 6 saat sürüyordu hocalar 4 saat işliyordu bize öğleden sonraki 2 saat boyunca oyun oynamak CS 1.6 falan hep o tarz oyunlar oynardık sonra okulun sınırlandırılmış internet sistemini kırdım komple bizim bölümde herkes istediğine girebiliyordu internetten bombacı robotlardan tut GTA SA:MP olsun ondan sonra Civilization V olsun her türlü oyunu oynardık. Bazen bilgisayarları temizler bölümü yıkar tekrar düzenler dönem sonu yarışlarına katılır birbirimizi gazlardık hatta ödevlerden aldığım para ile arkadaşımla okuldan sonra gezilere çıkıyorduk kendi şehrimizde şehirler arası otostop yapardık gezmek için. Dönem sonlarında komple serbesttik 11.sınıfta hocalar ikinci dönemde size bir güzellik yapalım dediler normalde her gün okul olması gerekirken cuma günleri dersleri kaldırdılar çarşamba günleri öğleden sonra ki dersleri kaldırdılar falan çok iyiydi şükürler olsun Allah'a. Fakat bunların başında 1 dönem kendimizi sıkarak hocalarımız ile aramızda inşaat ettiğimiz o güven bağı sağladı. Bence yapman gereken ilk şey hocalarına bu güven duygusunu vermek ders çalıştığını göstermek ardından kafana uygun veya sessiz sedasız bir arkadaş edinmek biliyorum aklından bu adam benim okul ortamımı nereden bilecek tarzı düşünceler geçiyordur ama şuna emin ol ben sınıfa ilk girdiğimde sınıftakiler birbirini koçbaşı olarak kullanıyor ve sınıf kapısıyla tuvalet kapısını kırmaya uğraşıyorlardı. Hatta artık nereden öğrendiler ise tavanda ayak izi bırakabilmek için birbirlerini ters çevirip omuzlarına alıp tavanda ayak izi bırakıyorlardı sen düşün. Kısaca ortamın çok fark etmiyor hocaların güvenini kazandıktan sonra ve kendine 1-2 adamakıllı arkadaş bulduktan sonra emin ol işler rayına oturur yeter ki sen karamsar olma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı