F/P bakımından Intel vs AMD dahili grafik işlemcileri

Evet, ekran kartını sonradan almayı düşünüyorum. Bahsettiğiniz darboğaz olayını anlamam için yazı veya video var mıdır? Ayrıca ileride ekran kartı alırsam, işlemciyi satıp yerine grafik işlemcisi olmayan bir işlemci takmam da sorunu çözer diye düşünüyorum.

İleride işlemciyi satıp 1650s alacaksanız 10100F 1660s ve üstü alacaksanız 10400F almanızı öneririm.
Bütçem yetseydi 10400f + 1660 s düşünüyordum. Ancak yetmedi. İleride amd işlemci + rtx bir ekran kartı düşünüyorum. Bu sebeple işlemciyi de değiştirmem gerekir mi?
Darboğaz kaçınılmaz olur.

Bütçem yetseydi 10400f + 1660 s düşünüyordum. Ancak yetmedi. İleride amd işlemci + rtx bir ekran kartı düşünüyorum. Bu sebeple işlemciyi de değiştirmem gerekir mi?
Kesinlikle işlemciyi değişmeniz gerekir. Çok güzel bir darboğaz yaşarsınız. Elinize para geçinceye kadar bekleyin, ileriki zamanlarda 3050 ya da 3060 içeren güzel bir sistem toplayabilirsiniz.

Eğer RTX bir kart düşünüyorsanız zaten Intel alın. Eğer bekleyebilirseniz 11. nesili bekleyin eli kulağında.

Eğer RTX bir kart düşünüyorsanız zaten Intel alın. Eğer bekleyebilirseniz 11. nesili bekleyin eli kulağında.

Intel bir sürpriz yapıp 10. nesile göre anakartları ve işlemcileri daha pahalı yapıp thread sayısını azaltabilir garanti olsun istiyorsa bence 10400 alıp geçsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı