F/P M.2 512 GB SSD önerisi

Bütçe
800

Dexar

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Hi-Level 120GB SSD 550-530mb/s
Anakart
ASUS PRIME B450M-KII
Selam arkadaşlar, şu an kullanmakta olduğum SSD SATA ve 100GB olduğu için çok yetersiz kalıyor. Depolamamı arttırmak için ve bilgisayarın performansını artırmak için güzel bir SSD almak istiyorum.
Alacağım SSD'ye kopyalama yapacağım, malum masaüstümde en ufak bir şeyin değişmesi bile beni rahatsız ettiği için mecburum buna.
Maximum 800TL olmak şartıyla içine işletim sistemi kurabileceğim M.2 512 GB SSD önerileriniz var mıdır?

Sistemim:
Arktek cyclops RX 550 4 GB.
Apacer Panther 8 GB 3200MHz RAM.
ASUS Prime B450M-KII
Nagas 500W PSU.
Ryzen 5 1600 AF.
Hi-Level 100GB SATA SSD.
500GB hard disk.

96 TL aşıyor ama alabileceğin en F/P disk bu.

Aşamam dersen bunu al geç:

96 TL aşıyor ama alabileceğin en F/P disk bu.

Aşamam dersen bunu al geç:

Hocam içine Windows kuracaksan DRAM olması gerekiyor dedi birkaç arkadaşım DRAM var mıdır bu SSD'nin içinde? Kioxia olan.

DRAM olması zorunlu değil. DRAM olursa daha performanslı ve uzun ömürlü olur. Attığım Kioxia'da DRAM var. O yüzden ''en F/P disk bu'' dedim.

Attığım WD'de DRAM yok, HMB var. Yani sistem belleğini önbellek olarak kullanıyor fakat çok düşük bir boyutta oluyor. DRAM kadar verimli değil.

Bu yüzden Kioxia seçimi daha mantıklı. 750 TL'ye kadar düşmüştü fakat arttı fiyatı. @Dexar

DRAM olması zorunlu değil. DRAM olursa daha performanslı ve uzun ömürlü olur. Attığım Kioxia'da DRAM var. O yüzden ''en F/P disk bu'' dedim.

Attığım WD'de DRAM yok, HMB var. Yani sistem belleğini önbellek olarak kullanıyor fakat çok düşük bir boyutta oluyor. DRAM kadar verimli değil.

Bu yüzden Kioxia seçimi daha mantıklı. 750 TL'ye kadar düşmüştü fakat arttı fiyatı. @Dexar
Hocam ben kopyalama da yapacağım kopyalama arasında ne fark olur? Mesela ben şuan kullandığımın aynısını mı kullanacağım kopyalama yapıp kullandığım zaman?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı