Güzel kızların diyarı Macaristan'da yarış yapıldı. Cuma günü antrenmanları hakkında yorum yapmayı doğru bulmasam da SF (Scuderia Ferrari), MAP (Mercedes AMG Petronas)'a göre daha güçlü gözüktü. Sıralamalardaki yağmur SF'ye yaramadı. MAP'tan geride kaldı. Hamilton'ın da "tanrısal" sürüşünü unutmamak lazım. Sıralamalar, MAP'in ilk çizgiyi alasıyla sonuçlandı. Gasly sürpriz yaparak altıncı sıradan gride girdi.
Ben SF'in startta kaybettiğini düşünüyorum. MAP'lar US lastikle yarışa başlarken SF'ler daha muhafazakar olan yumuşak lastikle kalktı. Macaristan'da geçiş yapmak zordur. SF'in startta işi bitirmesi gerektiğini düşünüyordum. SF, pistte daha uzun süre kalmayı seçti. Kimi ve Seb yavaş pit-stop yaptı.
Açıkçası yarışın ilk bölümünü sıkıntıdan uyuyarak geçirdim. Fakat son turlarda yaşanan birkaç olayla hafif bir heyecan yaşandığını söyleyebilirim. DRS mesafesinde bulunan Seb, Bottas'ı kovalıyordu. İlk virajda dışta kalsa da daha iyi çekiş yakalayan Valtteri pozisyonunu korudu fakat ilk virajdan sonra gelen düzlükte bir DRS alanı daha vardı ve Seb, Bottas'ı geçti. Seb, ikinci viraja gelirken pist dışına çıkmış Bottas'ı daha da sıkıştırarak virajı içerden aldı ve Bottas, Seb'e temasta bulundu. Bem burda Seb'i yanlış buluyorum çünkü Vettel'in kaybedecek 1 puanı bile yok. Orada Bottas'ı iyice sıkıştırarak kazaya sebebiyet verebilirdi. Neyseki iki araçta da herhangi bir büyük hasar oluşmadı.
Bottas'ın lastikleri iyice aşınmıştı son turlar. Ben iyi bile dayandığını düşünüyorum. Ferrarilere geçilen Bottas'a Ricci de yaklaştı ve o da ilk virajda atak denedi. Blokajla birlikte virajı dıştan alan Bottas, Ricci ye çarptı ve kendisinin sol radyatörüne yapısal bir hasar verdi. Redbull'un ise ön kanatı hasar aldı. Hasarlı ön kanata rağmen Ricci, Bottas'ı geçerek dördüncü oldu. Bu kazada Bottas'ın hatalı olduğunu düşünüyorum.
Bu yarış sonucunda Hamilton, Vettel ile olan puan farkını 24'e çıkararak yaz arasına lider girdi. 24 puan neredeyse bir yarış galibiyeti değerinde. Yaz arasından sonraki yarışlarda görüşmek üzere