Fabrikada çalışarak geçim sağlanabilir mi?

Bence 15k yetmez. Yani bunun ilerisini de düşünmek gerek. Ömür boyu kirada mı kalacaksın. Sonra emekli olunca 60 yaşında 10k maaş ile ne yapacaksın. Devlete girmeye çalış.
Hocam bu benim de aklıma geldi ama belki kensi işimi kurarım askerden gelince az çok para gelir oradan kuramazsam da bilemiyorum zaten bu yüzden tereddütlüyüm biraz.

Sağ olun hocam anlattığınız için beni de fabrikada beğenmeyecekler belki giremeyeceğim daha oda belli değil ama garsonluk yapmayı kesinlikle istemiyorum zaten eve cikacagimiz için para biriktiriyorum o paraya kitap alırım sınava çalışırım en azından 2 yıllık bir bölüme girerim.
Eğer 2 yıllık kötü bir bölüm gelirse asla gitmeyin hocam. Paranıza yazık olur. Hem fabrikada beğenirler ya neden beğenmesinler. Hepimiz insanız ya 1 saat sonra öğrenirsin işi, ya 1 gün sonra.

Belki emekli olana kadar bir ev alırım kredi ile falan sonra o evi faize yatırırım oradan gelen para + emeklilik maaşı hayli hayli yeter bana

Eğer 2 yıllık kötü bir bölüm gelirse asla gitmeyin hocam. Paranıza yazık olur. Hem fabrikada beğenirler ya neden beğenmesinler. Hepimiz insanız ya 1 saat sonra öğrenirsin işi, ya 1 gün sonra.
Hocam doğru diyorsunuz kocaeli büyük şehir birsüru fabrika var biri beğenmezse biri alır heralde.

@noclip Hocam sizce şu faiz işi ilerisi için mantıklımı

Binlerce insan fabrikalarda çalışıyor. Sadece kendilerine değil ailelerine de bakıyorlar. Hangi fabrikada ne tür bir iş yapılacağına göre de zorluk değişir. A işi insanı yorar bıktırır çürütür B işi ise biraz kas gücü ve sabır ile halledilir ama ikisi de fabrika işidir😷

Binlerce insan fabrikalarda çalışıyor. Sadece kendilerine değil ailelerine de bakıyorlar. Hangi fabrikada ne tür bir iş yapılacağına göre de zorluk değişir. A işi insanı yorar bıktırır çürütür B işi ise biraz kas gücü ve sabır ile halledilir ama ikisi de fabrika işidir😷

Hocam başka bir şey gelmiyor aklıma fabrika dışında en azından yatırim yapabilmem için para gerek lise mezunu başka ne iş yapabilir?

Gelişim gösteren bir fabrika ise önerilebilir. Eğitim açısından başarılı bir öğrenciyim dersen eğitimini bozma. Sana net cevap verilemez burada. Şu net ki; 4 sene okuyup işsiz kalman olası şey. Hemen iş bulamayabilirsin.

Gelişim gösteren bir fabrika ise önerilebilir. Eğitim açısından başarılı bir öğrenciyim dersen eğitimini bozma. Sana net cevap verilemez burada. Şu net ki; 4 sene okuyup işsiz kalman olası şey. Hemen iş bulamayabilirsin.
Hocam aslında benim istesiğim meslek yazılım bir şirkette çalısmak ama matamatiği yapamıyorum fenimde yok 12. Sınifa gelinca aklım başima geldi bu da geç o yüzden fabrikayı düşündüm. Aslinda en çok istediğim şeylerden biri iyi bir İngilizce öğrenmek kursa yazılmaya planlıyorum askere gidene kadar askerden gelincede birikim yapmak.

Hocam bir de zaten net bir cevap istemiyorum sadece fikir alışverişi yapmak istiyorum.

Hocam aslında benim istesiğim meslek yazılım bir şirkette çalısmak ama matamatiği yapamıyorum fenimde yok 12. Sınifa gelinca aklım başima geldi bu da geç o yüzden fabrikayı düşündüm. Aslinda en çok istediğim şeylerden biri iyi bir İngilizce öğrenmek kursa yazılmaya planlıyorum askere gidene kadar askerden gelincede birikim yapmak.

Hangisini severek yaparsan önce onu öğrenirsin. Sevmeden olmaz. Matematik veya feni sevmeden asla başarılı olmazsın. Dayatma özgür bir beyine aykırıdır. Şu şartlarda 26bin TL çok iyi fabrikada.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı