Facebook hesabım çalındı

• Konuyu başlatan raster
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1.689

raster

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Normalde böyle bir sorun için konu açmazdım ama hiç anlamadığım bir durum var ortada. Pek kullanmadığım bir Gmail'im var. Eskiden bu Gmail'e kayıtlı bir Instagram'ım vardı ama zamanında onu da silmiştim zaten. Ve o Gmail için Facebook açmamıştım bile. 28 şubatta "Facebook ana e-posta adresiniz değiştirildi" diye bir mail gelmiş. Fakat ben bunu anında göremedim ve biraz önce yeni gördüm. Bu nedenle linke tıkladığımda bağlantı süresi dolmuş mesajı aldım ama link zaten 22 saat önce gönderilmiş ne kadar hızlı bakmamı bekliyorlar anlamadım. Facebook'a bu konu ile ilgili mail attığımda aşağıya resmini bıraktığım mesajı aldım. Ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• face.png
    face.png
    42,7 KB · Görüntüleme: 135
Arkadaşlar merhaba. Normalde böyle bir sorun için konu açmazdım ama hiç anlamadığım bir durum var ortada. Pek kullanmadığım bir Gmail'im var. Eskiden bu Gmail'e kayıtlı bir Instagram'ım vardı ama zamanında onu da silmiştim zaten. Ve o Gmail için Facebook açmamıştım bile. 28 şubatta "Facebook ana e-posta adresiniz değiştirildi" diye bir mail gelmiş. Fakat ben bunu anında göremedim ve biraz önce yeni gördüm. Facebook'a bu konu ile ilgili mail attığımda aşağıya resmini bıraktığım mesajı aldım. Ne yapmam gerekiyor?
Hocam Facebook'a mail üzerinden ulaşmak imkansız gibi bir şey. Gönderdiğiniz mail adresiyse muhtemelen facebook'un pasif eski mail adreslerinden biri, o yüzden mail'iniz iletilmemiş, onu söylüyor.

Hocam Facebook'a mail üzerinden ulaşmak imkansız gibi bir şey. Gönderdiğiniz mail adresiyse muhtemelen Facebook'un pasif eski mail adreslerinden biri, o yüzden Mail'iniz iletilmemiş, onu söylüyor.

Anladım. Peki yeni bir mail adresi var mı gönderebileceğim? Veya ne yapmam gerekiyor? Çünkü linke tıkladığımda geçersiz diyor ya Facebook hesabım bile yoktu ne saçma bir olay zaten anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. Peki yeni bir mail adresi var mı gönderebileceğim? Veya ne yapmam gerekiyor? Çünkü linke tıkladığımda geçersiz diyor ya Facebook hesabım bile yoktu ne saçma bir olay zaten anlamadım.
Benzer bir durumu ben de yaşadığım için baya araştırdım ama malesef gönderdiğiniz maillere de cevap gelmiyor e-posta bulsanız bile. Türkiye'de temsilcilikleri olmadığı için birebir iletişim kurmak ekstra imkansız, çok fazla insan mağdur şikayetvar'a facebook veya instagram yazmanız yeterli. Sanırım iletişim kurabilmenin tek yolu Facebook hesabı açıp yardım merkezinden bir şekilde ulaşmak, instagram hesabınız varsa oradan da deneybilirsiniz, umarım sonuç alırsınız.

Benzer bir durumu ben de yaşadığım için bayağı araştırdım ama maalesef gönderdiğiniz maillere de cevap gelmiyor e-posta bulsanız bile. Türkiye'de temsilcilikleri olmadığı için birebir iletişim kurmak ekstra imkansız, çok fazla insan mağdur Şikayetvar'a Facebook veya Instagram yazmanız yeterli. Sanırım iletişim kurabilmenin tek yolu Facebook hesabı açıp yardım merkezinden bir şekilde ulaşmak, Instagram hesabınız varsa oradan da deneybilirsiniz, umarım sonuç alırsınız.

Hocam biraz önce araştırdım yabancılarda bazı kişilerde benim hesabın alındığı sonu aynı şekilde biten maillerin otomatik olarak test için açıldığı yazıyordu. Fakat ne kadar doğru bilemem ama mantıklı geliyor bana. Çünkü Facebook hesabım yoktu ve çalınamazdı. Ama benden izinsiz bir şekilde test hesabı açmaları da mantıksız gibi. Her neyse Facebook hesabı açmaya çalışıp deneyeceğim.

Hocam biraz önce araştırdım yabancılarda bazı kişilerde benim hesabın alındığı sonu aynı şekilde biten maillerin otomatik olarak test için açıldığı yazıyordu. Fakat ne kadar doğru bilemem ama mantıklı geliyor bana. Çünkü Facebook hesabım yoktu ve çalınamazdı. Ama benden izinsiz bir şekilde test hesabı açmaları da mantıksız gibi. Her neyse Facebook hesabı açmaya çalışıp deneyeceğim.
Reddit'te okuduğum kadarıyla Instagram hesabınızı profesyonel hesaba çevirdiğinizde direkt oolarak böyle bir mail alıyormuşsunuz, benim de başıma bu geldi. Hesap Bul kısmından bot maili aradığınızda görebilirsiniz fakat erişilemiyor kod vs. giremiyorsunuz. Sistem tarafından oluşturulan bu bot, Instagram sayfanızın yansıması oluyor sanırım. Ben ne olur ne olmaz diye hesabı kapatmıştım, bir dönüş alırsam sizi güncellerim. Reddit'te gördüğüm kadarıyla çoğu kullanıcı bu durumla karşılaşmış sorun yok gibi. Mail adresinizi normal arattığınızda kayıtlı kullanıcı yok der zaten hesabınız yoksa, sadece bot maili aratırsanız görebiliyorsunuz.

Reddit'te okuduğum kadarıyla Instagram hesabınızı profesyonel hesaba çevirdiğinizde direkt oolarak böyle bir mail alıyormuşsunuz, benim de başıma bu geldi. Hesap Bul kısmından bot maili aradığınızda görebilirsiniz fakat erişilemiyor kod vs. giremiyorsunuz. Sistem tarafından oluşturulan bu bot, Instagram sayfanızın yansıması oluyor sanırım. Ben ne olur ne olmaz diye hesabı kapatmıştım, bir dönüş alırsam sizi güncellerim. Reddit'te gördüğüm kadarıyla çoğu kullanıcı bu durumla karşılaşmış sorun yok gibi. Mail adresinizi normal arattığınızda kayıtlı kullanıcı yok der zaten hesabınız yoksa, sadece bot maili aratırsanız görebiliyorsunuz.

Evet hocam bende de öyle oldu yeni Facebook hesabı kurabildim ama neden böyle bir mail aldığımı bilmiyorum. Araştırdığımız kadarıyla sanırsam sorun çıkmaz gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı