ordu52.akn
Megapat
Daha fazla
Öncellikle herkese merhaba,, bundan yaklaşık 15 gün önce bilgisayarıma, bir PDF dosyası üzerinde değişiklik yapmak için Adobe Acrobat reader patch dosyası indirdim. Daha doğrusu dalgınlığıma mı geldi bilmiyorum indirdiğimi sandım. Tabii dosyayı açmak için tıkladığım anda virüs olduğunu fark ettim. Hemen sildim ve Defender üzerinden tarattım. Defender'ın bulduğu virüsleri de kaldırdım. Akabinde PC çok fazla CPU harcamaya başladı, Görev Yöneticisi'nden baktığımda Windows dosya yöneticisinin harcadığını gördüm. Birkaç av indirdim tarattım ama bir şey bulamadılar bende son çare USB'den ne var ne yok biçimlendirip format attım. Bilgisayar düzeldi sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladı. Aradan 1-2 gün geçti Instagram hesabımın biyografi kısmı değişmiş link değişmiş gönderi ve hikaye paylaşılmış. Instagram hesabımın giriş kayıtlarına baktım benden başka giren yoktu. 2FA aktifti. Şifreyi değiştirdim tüm paylaşımları kaldırdım. PC'yi tekrar tarattım virüs yoktu. Bağlı uygulamalar web siteleri boştu. Paylaşımlar bir süre durdu ama o olaydan 3-4 gün sonra ise Facebook reklam hesabımdan bana ait olmayan reklamlar paylaşılmış ve bana fatura edilmiş (Facebook bu reklamları nasıl kabul etti anlamış değilim reklamlar bildiğiniz dolandırıcılık, reklamlar Rusça'ya da Ukrayna dilinde yayınlanmıştı, dolandırılan bir ukraynalının bana mesaj atması ile anladım zaten ve bu reklamların onlarca kanalda yayınlandığını söyledi.) Facebook reklam hesabıma girdim benden başka bir yöneticinin olduğunu fark ettim. Hemen kaldırdım ve reklamları durdurdum. Sorun PC de değil gibi gözüküyordu, Instagram hesaplarını da bu şekilde kontrol etmiş olabilirlerdi. Şifreleri değiştirdim. (tüm bunlar olurken 2FA doğrulama açık, bunlar şirketimin işletme hesapları zaten kazancım bunlara bağlı 2FA doğrulama olmadan hiçbir işlem yapmıyorum.) Durumu Facebook'a bildirdim harcamalara itiraz ettim. Kredi kartlarını kaldırdım. Sorunu buldum ve temizledim sandım. Ta ki Twitter hesabımdan "hello30", "hello60" diye iki tane tweet atılana ve bazı twitlere retweet yapılıp yorum yapılana kadar. Twitleri Twitter da arattım ve benim haricimde onlarca hesap bu twitleri atmıştı. Yine şifreyi değiştirdim girişlere baktım ama benim haricimde giriş yapan yoktu. Konu uzun oldu ama tam anlamanız için detaylı anlatmak istedim. Format attığım halde hala benim üzerimden işlem yapabilmeleri nasıl mümkün olabiliyor. Benim aklımda iki olasılık var. 1. si Google hesabı üzerinden uzantı ile bir yöntem bulmaları, ya da modemimin uzaktan erişimi açıktı gerekli bilgileri çaldıklarında onun üzerinden bir işlem yapmaları. Şu an ortalık sakin ama bir türlü içim rahat uyuyamıyorum sürekli kalkıp kontrol ediyorum tüm hesaplarımı. Nasıl yaptıklarını bulsam o kanalı kapatacağım rahatlayacağım ama emin olamıyorum. Bu konuda siz tecrübeli arkadaşların önerilerine ihtiyacım var. Saygılarımla...
Son düzenleyen: Moderatör: