Facebook Marketplace İlanından Dolandırılmak

Kazuhira Miller

Kilopat
Katılım
31 Temmuz 2015
Mesajlar
820
Çözümler
1
Yer
Mother Base
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, Marketplace'te bir oto teyp ilanına mesaj attım. Fiyatı uygun olduğu için kaçırmak istemedim ve hemen ödeme kısmına geçtik, satıcı ürünü hemen kargolayacağını söyledi. Biraz sonra mesajlarıma cevap vermedi. Profiline girdiğimde Facebook hata veriyor, yüksek ihtimal hesabını sildi. Marketplace ilanı da ortadan kalkmış. İlanı paylaştığı şehir Kırşehir. Facebook profili adı takma ad gibiydi, isim ve soy isimden oluşmuyordu. Hesabı yeni değildi ve profilinde Mustafa Kemal Atatürk`ün fotoğrafı vardı, bu yüzden sorgulamadım. Güvendim ve 450 TL kaptırdım. Kişiye hiç bir şekilde ulaşacak bir bilgi yok elimde. Sadece IBAN numarasına gönderilen paranın dekontu var.

Polis, internet dolandırıcılığına bakmıyor dediler. Tavsiye verebilecek var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1653073394387.png


Buyurun hocam soğuk soğuk anca gider, giden para geri gelmez hocam dekont ile ne olur ne olmaz gene de polise başvurun.
 
Arkadaşlar, Marketplace'te bir oto teyp ilanına mesaj attım. Fiyatı uygun olduğu için kaçırmak istemedim ve hemen ödeme kısmına geçtik, satıcı ürünü hemen kargolayacağını söyledi. Biraz sonra mesajlarıma cevap vermedi. Profiline girdiğimde Facebook hata veriyor, yüksek ihtimal hesabını sildi. Marketplace ilanı da ortadan kalkmış. İlanı paylaştığı şehir Kırşehir. Facebook profili adı takma ad gibiydi, isim ve soy isimden oluşmuyordu. Hesabı yeni değildi ve profilinde Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı vardı, bu yüzden sorgulamadım. Güvendim ve 450 TL kaptırdım. Kişiye hiçbir şekilde ulaşacak bir bilgi yok elimde. Sadece IBAN numarasına gönderilen paranın dekontu var.

Polis, internet dolandırıcılığına bakmıyor dediler. Tavsiye verebilecek var mı?

Polis bile bakmıyorsa üstüne soğuk su iç geçmiş olsun. Ayrıca büyük meblağ olmadığı için hiç öyle avukat falan uğraşmayın zaten karakolda ciddiye de almazlar.
 

Geri
Yukarı