Facebook ve Twitter'da otomatik çeviri

Çeviri derken ne demek istediğini anlamadım. Eğer dil çevirisinden bahsediyorsan Chrome bunu yapıyor.
 
Facebook'u hangi dilde kullanıyorsan çeviri de o dile yapılacaktır. Mesela ben Almanca kullanıyorum. Çevir dediğimde üstteki yazı ne olursa olsun Almanca'ya çevriliyor. İngilizce kullanırsan, otomatik çevirme aracının İngilizce'ye çevirmesi çok daha kolay olacaktır.
 
:) Bilmiyorduk bunu. Bir cümle var Çince diyelim veya başka dil, cümlenin altında ''çevirisine bak'' yazan bir sistem var Bing yapıyor ama Facebook'a nasıl uyarlanıyor ?
 
Facebook sessiz sedasız bir şekilde tek tıklama ile çeviri yapabileceğiniz dil çevirisi aracını kullanıma açtı.İçinizden bazıları Google translate ile aynı olduğunu düşünebilir ancak bu çeviri aracı farklı. Çünkü Facebook’un bu hizmeti Microsoft Bing tarafından destekleniyor ve yorumlar da dahil olmak üzere Facebook sayfası üzerinde gönderilen her mesaj için uygulanabiliyor. Mesela, İngiliz bir konuşmacı Facebook’un açık sayfalarını okurken İspanyolca bir yorum ile karşılaştığı zaman, yorumun altında yer alan çeviri tuşuna tıklayarak açılan pop-out penceresinden İngilizce çeviriyi görmesi mümkün olacak.

Facebook’un gazeteci program yöneticisi Vadim Lavrusik yeni özelliğin şu an için sadece Facebook sayfalarında çalıştığını henüz Facebook profillerinde çalışmadığını vurguladı. Ampercent ise, “eğer bir sayfa yöneticisi iseniz ve bu özelliği çoklu kullanıcılar için etkinleştirmek istiyorsanız, “Ayarlar” gidin ve “Yönetici, topluluk ve bilgisayar çevirilerinin yapılmasına izin ver” tıklayın” diyor.

Kaynak: Artık Facebook ile Çeviri Yapmak Mümkün | Sosyal Medya
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı