Çözüldü FACEIT anti-cheat hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

xthelara

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Sosyolog
Ekran kartı
AMD Radeon RX 6700
Anakart
Gigabyte B450M H
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Arkadaşlar merhaba, benim ekran kartım AMD Radeon RX 6700 ve bir hafta önce güncellemesini yaparken bazı sorunlar yaşamıştım onun için DDU ile silip baştan temiz kurulum yaptım ve önceki sürümlerden birine geçtim. Şu an sorunum çözüldü ancak FACEIT anti-cheat eskiden bilgisayarım açılır açılmaz başlatılırken şimdi başlatılmıyor ve tıkladığımda önce FACEIT'in sitesine yönlendiriyor ve sonrasında farklı hatalar veriyor. Önce Secure Boot hatası veriyordu ve anakart güncellememi istiyordu yaptım. Daha sonrasında BIOS'ta güvenli önyüklemenin açık olmasını ve BIOS modunun UEFI olmasını istiyordu. Bunları yaptığımda ise bu sefer Memory Integrity hatasını almaya başladım. Kendi sitesinde Memory Integrity'de de ne derse yaptım ama bilgisayarı her yeniden başlattığımda bu iki hatadan birini alıyorum. Windows 10 kullanıyorum ve Windows güncel. Bu sorunu yaşayan ya da nasıl çözülebileceğini bilen varsa yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim :)

Dosya Ekleri

• memory integrity.png
    memory integrity.png
    552,5 KB · Görüntüleme: 989
  • AÇIK.png
    AÇIK.png
    134,1 KB · Görüntüleme: 820
  • UEFİ.png
    UEFİ.png
    146,7 KB · Görüntüleme: 800
Çözüm
Sorunu çözebildiniz mi acaba? Ben de aynı hatayı alıyorum.

Evet çözdüm. Öncelikle Görev Yöneticisi'ni açıp bakmanız lazım CPU kısmında sanallaştırma kısmının etkin olması gerekiyor. Bunu BIOS'tan açabilirsiniz. Daha sonra Windows arama kısmına çekirdek yalıtım yazıp bellek bütünlüğünü açmanız lazım. Bunu yapınca çözülmüştü bende. Ancak şunlara da mutlaka bakın BIOS'unuzun güncel olması lazım, sistem bilgisi yazdığınızda güvenli önyüklemenin açık olması gerek ve BIOS Modu'nun UEFI olması lazım. FACEIT'in Secure Boot ve Memory integrity hatalarını önlemek adına TPM 2.0 ve Windows güncellemelerinizi de yapmanız lazım. Bir de son olarak FACEIT AC'nin güncel olması lazım bunu silip tekrar yükleyebilirsiniz. Aldığınız sorunun ekran fotoğrafını atabilirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim, ben de kendi kendime çok araştırarak deneme yanılma yöntemiyle çözdüm :)
Sorunu çözebildiniz mi acaba? Ben de aynı hatayı alıyorum.

Evet çözdüm. Öncelikle Görev Yöneticisi'ni açıp bakmanız lazım CPU kısmında sanallaştırma kısmının etkin olması gerekiyor. Bunu BIOS'tan açabilirsiniz. Daha sonra Windows arama kısmına çekirdek yalıtım yazıp bellek bütünlüğünü açmanız lazım. Bunu yapınca çözülmüştü bende. Ancak şunlara da mutlaka bakın BIOS'unuzun güncel olması lazım, sistem bilgisi yazdığınızda güvenli önyüklemenin açık olması gerek ve BIOS Modu'nun UEFI olması lazım. FACEIT'in Secure Boot ve Memory integrity hatalarını önlemek adına TPM 2.0 ve Windows güncellemelerinizi de yapmanız lazım. Bir de son olarak FACEIT AC'nin güncel olması lazım bunu silip tekrar yükleyebilirsiniz. Aldığınız sorunun ekran fotoğrafını atabilirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim, ben de kendi kendime çok araştırarak deneme yanılma yöntemiyle çözdüm :)

Çözüm
Dediklerini uyguladım fakat bende sorun hala devam ediyor başka bir yolu olabilir mi acaba?

bendeki hata bu naptıysa çözemedim yardımcı olabilir misin acaba

Dosya Ekleri

• IMG_2068.jpeg
    IMG_2068.jpeg
    151,7 KB · Görüntüleme: 558
Dediklerini uyguladım fakat bende sorun hala devam ediyor başka bir yolu olabilir mi acaba?

bendeki hata bu naptıysa çözemedim yardımcı olabilir misin acaba

Merhaba TPM 2.0 güncel mi bir de Secure Boot is not working properly buradaki tüm her şeyi yaptınız mı acaba? Çekirdek yalıtım açıksa düzelmesi lazım aslında

Hocam eline emeğine sağlık, 3 gündür çözemediğim sorunu sayende çözdüm. Çok teşekkür ederim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı