Fahrettin Koca "Artık açık havada maske kullanmak zorunda değilsiniz"

Sağlık bakanı fahrettin koca basın açıklamasında açık havada maske takma zorunluluğu kalkıyor kapalı alanda duruma göre maske takılıp takılmayacağı belirti. HES kodu zorunluluğu kalkıyor ve okullarda pozitif vaka durumunda sadece pozitif olan öğrenci karantina girecek. Böylelikle sınıf tamamen karantinaya girmeyecek. Technopat forumu bu durum hakkındaki yorumları neler acaba? Ben maske kuralı kalkmasından hiç memnun olmadım. Yaşadığım yerde COVID-19 krımızı renkte ve yoğun bakımlarda yer yok. Geçen mesajımda derdimi anlatmıştım zaten. Tek olumlu yanı okullarda hasta olan öğrenci yüzüne bütün sınıfın online/ uzaktan eğitime geçmesine gerek kalmaması. Daha detaylı bilgiler için linkleri bırakıyorum.

Niye herkes bu kadar kötülemiş? Gayet güzel bir açıklama. Yine maske takabilirsiniz istediğiniz zaman.
Maske kişinin virüsü yaymasını engelliyor, yanımdaki adamın maske takmayıp benim takmam bana değil adama fayda sağlamış olur.
Milletimiz yine komplo teorileri üretmeye başlamış. Adam sağlık bakanı işte. Elinde veriler var. Demek ki ölümcüllüğü azalıyor serbest bırakıyorlar. Bu kadar basit.
Komplo teorisi üretmek değil de, millete günlük vakaları o kadar az gösterip yurtdışından hasta sayısına göre aşı yollayacağız dedikleri an hasta raporlarındaki sayıların 10-15 kat artmasından beri ben bu adamın dediği hiçbir şeye inanmıyorum.

Maske kişinin virüsü yaymasını engelliyor, yanımdaki adamın maske takmayıp benim takmam bana değil adama fayda sağlamış olur.

Komplo teorisi üretmek değil de, millete günlük vakaları o kadar az gösterip yurtdışından hasta sayısına göre aşı yollayacağız dedikleri an hasta raporlarındaki sayıların 10-15 kat artmasından beri ben bu adamın dediği hiçbir şeye inanmıyorum.

Hasta raporlarındaki sayıların 10-15 kat artmasını nereden öğrendiniz? Ben de öğrenebilir miyim acaba? Haberim yoktu.

📌"Beklediğiniz haberi vereceğim."

📌"Artık açık havada maske kullanmak zorunda değiliz."

📌"HES kodu uygulaması kaldırıldı."

📌 "Kapalı alanlarda havalandırma yeterliyse maske takmak zorunlu değil."

📌"Okullarda 2 vaka çıkması halinde sınıfın kapatılması şartı artık yok. Yalnızca pozitif çıkan öğrenciler
İzole edilecek."

📌"Ölen vatandaşların %8'i ek olarak 2 veya daha fazla hastalığa sahip."

📌"Tanısı olmayan ölen vatandaşların yaş oranı 63, tanısı olan ölen vatandaşların yaş oranı 77"

📌"Turkovac aşımıza sahip çıkalım."

📌Sağlık Bakanı Koca: "Maskeleri hayatımızdan çıkarmıyoruz, gerektiğinde takmak üzere yanımızda taşıyoruz. Büyüklerimiz ve kronik hastalığı olanlarla beraberken vazgeçilmez olmalı."

📌"Okullarda iki COVID-19 vakası çıkması halinde 'sınıfların kapatılması' şeklindeki uygulamaya artık gerek görülmemektedir"

📌"Salgın etkisini yitirdi, gözle görülür gerçek budur. Salgın kelimesine eskisi kadar vurgu yapmaya gerek yoktur. Salgını günlük hayatın ana kriteri olmaktan çıkarmalıyız."

📌"7. günden sonra semptom yoksa, karantina bitiyor. "

📌"Kararlar isterseniz bugün geçerli olabilir fakat İçişleri Bakanlığı tarafından genelge yayınlanacak."

📌"12.00'dan sonra müzik yasağının kararını biz vermedik, onun da kalkacağının kanaatindeyim."

📌"Okullar, hastaneler gibi mesafenin korunamadığı yerlerde maske zorunlu. Onun dışında serbest."

📌"Hekimlerimiz, hakimler gibi korunacak."

📌"Uçak, otobüs, tiyatro, sinema, sağlık kuruluşları ve sınıflarda maske kullanımına devam edilecek."

Güncellemeler geldikçe ekleyeceğim.

Okullar kendi kararlarına göre belirliyor her şeyi :D

HES kodu ve maske zaten kağıt üstünde vardı sadece. Pratikte kimsenin uyguladığı ettiği yoktu. 3 ay içerisinde aşısı bulunan birisi temaslı olduğu durumda HES kodunda en ufak bir değişikliğe uğramıyordu. Ablam Covid olduğunda ben de otomatik temaslı oldum, test yaptırmaya gitmediğim halde negatifmişim gibi sistemde gözüktüm. Oysa Covid olma ihtimalim olabilirdi, belki de Covid'dim. Şimdi resmiyetten kaldırıldı, yani artık kağıt üstünde de varlığı yok. Zaten maske takmayı ve mesafeyi korumayı Türk insanı en başından beri umursamadı. Çok da önemsemeyin yani kağıt üstünde silinmesini.

Bunlar benim rapor paramın üstüne yattılar, param Ocak'tan beri hala yatmadı. Bak çok sinirliyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı