Fakir ülkede Android kullanıcısı artar mı?

Hiç ayıp bir yanı yok gurur duyulacak bir şey ama bunun olmasını yapanlar asıl suçlu ve cezalandırılması gerekenlerdir.
Tabii ki, asla utandığım bir şey değil. Ama ülkenin durumunu da kısaca özetleyen bir şey. 80 TL kazanıyorum, bir sucuk alınca zaten 50-60 TL gidiyor. geriye kalan 20 TL'yi ne yapayım ben? Bir küt böreği 2.5TL. Soğuk çay 4tl. 2016'da 3TL olan cipsler 12TL. Noodle 4tl. Daha ne yapayım ben kafayı sıyırmayıp?
 
Android dünyanın her yerinde iOS’tan daha yaygın. O sebeple pek alakası yok. Pahalı olması o telefona ulaşmayı zorlaştırır, almayı imkansızlaştırmaz. Çevremdeki herkes şu an gidip İPhone 13 Pro max alabilir ama almıyor, çünkü normal kullanıcı için gereksiz bir harcama. 13 Pro Max’in yapabildiklerini 10 bin liralık cihaz da yapıyor. Herkes yazılım desteğinden, işlemcisinden, kamerasından falan anlamıyor.
 
Bu ülkede lüks iphone tabi. Bir heves ile alıp (8) satmıştım ya. Bir işe yaramıyordu benim için. Android telefondan farksız aslında standart kullanıcı için.
 
Tabii ki Android kullanımı artar. Android'te her bütceye uygun cihaz var. Ama Türkiye'de Android de lüks. Orta seviye bir Android telefon 1.5 asgari ücret. Gelişmiş ülkelerin çoğunda bu telefonları en vasıfsız insanlar bile 2 günlük asgari ücretleriyle alabiliyor.
 
Tabii ki, asla utandığım bir şey değil. Ama ülkenin durumunu da kısaca özetleyen bir şey. 80 TL kazanıyorum, bir sucuk alınca zaten 50-60 TL gidiyor. Geriye kalan 20 TL'yi ne yapayım ben? Bir küt böreği 2.5TL. Soğuk çay 4TL. 2016'da 3TL olan cipsler 12TL. Noodle 4TL. Daha ne yapayım ben kafayı sıyırmayıp?

Allah kolaylık versin maalesef herkes şanslı doğmuyor gerçekten. İnşallah yakında düzen değişirse hemen de olmasa bir ümit ışığı doğar üzerimize.
 
Değişeceğini hiç de sanmıyorum. Bizden görünmek çok kolay olduğu için kolayca toplumumuzu kandırabilirler.

Bundan daha fakir olamayacağımızı düşünüyorum gelip aynısını yaparlarsa geldikleri gibi halk oylarıyla geri gönderir. Tek adam yönetimi şu an var ama gittiklerinde biteceğine inanıyorum.
 
Bundan daha fakir olamayacağımızı düşünüyorum gelip aynısını yaparlarsa geldikleri gibi halk oylarıyla geri gönderir. Tek adam yönetimi şu an var ama gittiklerinde biteceğine inanıyorum.
Düzelse bile çok fazla ilerleme kaydedemeyiz, düzen bu şekilde oturtulmuş çünkü. Özellikle vergilendirme sistemi. Aslında konuşulacak çok çok şey var da, siyaset konuşmak hiç istemiyorum şimdi. Maruz kala kala..
Şimdilik tek hedefim İsviçre'ye gidebilmek, en sevdiğim ülkelerden.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı