Fakir ülkelere neden yardım edilmiyor?

Arkadaşların dedikleri doğru, ek olarak sömürülüyoruz diyorlar ama bunun için hiçbir hareketleri yok.

Hatırlarsanız sömürülmelerindeki asıl sebep dedelerinin falan sırf din için topraklarını görmezden gelmesiydi. Haliyle topraklarını savunmaya başladıkları andan sonra topraklarının zenginliği ile yaşayabilirler.

Onun haricinde kim yardım ederse etsin, 2-3 gün sürer ve ardından yine aynı sistemde kalırlar. Fakirliği bırakmak istiyorlarsa önce hatalarını bırakıp yeni sayfa açmak için çabalamalılar.
 
Sömürülmeleri ve pazar olarak kullanılmalarıdır. Dünya da tüm devletler ve toplumlar iyi ve gelişmiş olsa bazı ülkelerin işine gelmeyecektir. Kurtulmaları da kendi ellerinde tabii. Dünya da suya ulaşamayan 1 milyar nüfus rahat var deniliyor.
 
O ülkelerin fakir olmasının sebebi zaten Avrupalı devletler. Sömürgecilik halen devam ediyor. Afrika ülkelerinin doğal zenginliklerine rağmen kalkınamamasının sebebi halen sömürülüyor olmalarıdır.
Sömürgeciliğe karşıyım ama onların fakir olma nedeni sömürge değil ki.
Sömürgecilik yokken bile onlar hep fakirdi.
Coğrafya kaderdir sözü Afrika için çok uygun.
Aslına zenginlerin yardım etmeme nedenleri yok aslında onlar bu şekilde zegin oldular zaten.
 
İklim koşulları ve tarım yapılabilecek alan azlığı yüzünden ne kadar yardım edilirse edilsin süreklilik olmadıkça fakir kalacaklar bir çocuğun ailesinin yanında bir iş sahibi olmadan yaşaması gibi anne ve babası öldükten sonra hiçbir geliri olmayacak ve fakir duruma düşecek.
 
Tek sorun Avrupa değil. Afrika çöl değil. Tarım cenneti sorun yöneticilerde. Afrika'da başa gelen hükümetler nedense hiçbir şekilde kendi çıkarı için çalışmıyor. İsteseler hala Afrika frangı para birimini kullanmazlar.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ruhi Çenet'in Burundi videosu sonrası uzun uzun düşündüğüm konu. Milyar dolarlık şirketler, milyon dolarlık serveti olan milyonerler veyahut çok güçlü devletler neden fakir ülkelere yardım etmiyor, bunun mantıklı bir açıklaması var mı?
Adamlar sömürüyor ülkeyi ne yardım etmesi?
 

Geri
Yukarı