Çözüldü Fallout 4 diyaloglar birbirine giriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KOZBEY22

Centipat
Daha fazla  
Bazı açılan konu başlıklarına baktım ama hiçbir şey anlamadım. Karakterlerle konuşurken 2 diyaloğu aynı anda söylüyor. Ne yapacağım? Oyunu Epic Games'ten yükledim.

Çözüm
Valla oyun içinde o ayarı bulamadım. Olmadı o modu kuracağım.
Ha, ben FO4'ü oynayalı bayağı olduğu için oyun içinde vardır diye varsaydım ama yok sanırım. Kusura bakmayın.

"Belgeler/My Games/Fallout 4" dosya dizininde Fallout4 ve Fallout4Prefs .ini dosyalarını açıp, "iPresentInterval" ayarını iPresentInterval=1 olacak şekilde değiştirmeyi deneyin.
Ayrıca oyunun kurulu olduğu klasörde (eğer varsa) Fallout4_Default .ini dosyasına ve Fallout4 (özellikle birleşik yazılmış olması lazım) klasöründeki Fallout4Prefs .ini dosyasına da aynı şeyi yapın.
@KOZBEY22
Daha kolay bulmak için .ini dosya(lar)ı açıkken CTRL F yapıp, iPresentInterval diye aratabilirsiniz.

Ekran kartınız NVIDIA'ysa NVIDIA Denetim Masası'ndan "3D Ayarlarının Yönetilmesi -> Program Ayarları" kısmında Fallout 4'ü seçip "Maksimum Kare Hızı" ayarını 60 olarak ayarlamayı da deneyebilirsiniz.
İnternette eğer FPS'iniz 60'ın üstündeyse ondan kaynaklandığını yazmışlar. Oynanış - fizik motoru vs. gibi oyunun teknik kısımları, kare hızına bağlı olduğu için tasarlandığının üzerinde olduğunda oyun sapıtıyormuş.

Oyun içinden VSync (Dikey Senkronizasyon) ayarını açmayı deneyin, kısacası.

Uğraşmak isterseniz alternatif olarak High FPS Physics Fix modunu önermişler, uğraşabilirim derseniz bi' bakabilirsiniz.

Olur da kurarsanız bile bi' Reddit konusunda "'Script'ler (oyunu çalıştıran - oyunun işleyişinin temelindeki "komut"lar) hâlâ kare hızına bağlı olacağı için 80'in üstüne çıkmamaya çalışın" denmiş.

Son düzenleme:
İnternette eğer FPS'iniz 60'ın üstündeyse ondan kaynaklandığını yazmışlar. Oynanış - fizik motoru vs. gibi oyunun teknik kısımları, kare hızına bağlı olduğu için tasarlandığının üzerinde olduğunda oyun sapıtıyormuş.

Oyun içinden VSync (Dikey Senkronizasyon) ayarını açmayı deneyin, kısacası.

Uğraşmak isterseniz alternatif olarak High FPS Physics Fix modunu önermişler, uğraşabilirim derseniz bi' bakabilirsiniz.

Olur da kurarsanız bile bi' Reddit konusunda "'Script'ler (oyunu çalıştıran - oyunun işleyişinin temelindeki "komut"lar) hâlâ kare hızına bağlı olacağı için 80'in üstüne çıkmamaya çalışın" denmiş.
valla oyun içindeki o ayarı bulamadım olmadı o modu kurucam

Valla oyun içinde o ayarı bulamadım. Olmadı o modu kuracağım.
Ha, ben FO4'ü oynayalı bayağı olduğu için oyun içinde vardır diye varsaydım ama yok sanırım. Kusura bakmayın.

"Belgeler/My Games/Fallout 4" dosya dizininde Fallout4 ve Fallout4Prefs .ini dosyalarını açıp, "iPresentInterval" ayarını iPresentInterval=1 olacak şekilde değiştirmeyi deneyin.
Ayrıca oyunun kurulu olduğu klasörde (eğer varsa) Fallout4_Default .ini dosyasına ve Fallout4 (özellikle birleşik yazılmış olması lazım) klasöründeki Fallout4Prefs .ini dosyasına da aynı şeyi yapın.
@KOZBEY22
Daha kolay bulmak için .ini dosya(lar)ı açıkken CTRL F yapıp, iPresentInterval diye aratabilirsiniz.

Ekran kartınız NVIDIA'ysa NVIDIA Denetim Masası'ndan "3D Ayarlarının Yönetilmesi -> Program Ayarları" kısmında Fallout 4'ü seçip "Maksimum Kare Hızı" ayarını 60 olarak ayarlamayı da deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm

"Belgeler/My Games/Fallout 4" dosya dizininde Fallout4 ve Fallout4prefs. İni dosyalarını açıp, "ipresentınterval" ayarını ipresentınterval = 1 olacak şekilde değiştirmeyi deneyin.
Ayrıca oyunun kurulu olduğu klasörde (eğer varsa) Fallout4_default. İni dosyasına ve Fallout4 (özellikle birleşik yazılmış olması lazım) klasöründeki Fallout4prefs. İni dosyasına da aynı şeyi yapın.
@KOZBEY22
Daha kolay bulmak için. İni dosya(lar)ı açıkken CTRL F yapıp, ipresentınterval diye aratabilirsiniz.

Ekran kartınız NVIDIA'ysa NVIDIA Denetim Masası'ndan "3D ayarlarının yönetilmesi -> program ayarları" kısmında Fallout 4'ü seçip "maksimum kare hızı" ayarını 60 olarak ayarlamayı da deneyebilirsiniz.

Dosyalarla alakalı dediklerinize baktım, zaten dediğiniz gibi yazıyordu. Sonra NVIDIA Control panelden dediğinizi yaptım ve şu an düzelmiş gibi duruyor, emin olduğumda çözüldü işaretleyeceğim, yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı