Rehber Fallout 4 Türkçe Yamayı Modlarla Uyumlu Hale Getirme

HakanCT

Kilopat
Katılım
19 Nisan 2019
Mesajlar
4.041
Makaleler
1
Çözümler
47
Yer
Tarkov
Öncelikle belirtmeliyim ki başlığı çok genel yazdım çünkü herkes hatanın ana kaynağını bilemeyebilir. Eğer Türkçe yamanız yarım yamalak çalışıyor ise ve Full Dialogue Interface modunu kullanıyorsanız bu rehberi takip edin. Bu modu kullanmadığınız halde Türkçe yamanız bozuk ise ya yamayı indirdiğiniz yer hatalıdır, ya da başka bir mod bozuyordur. Maalesef hangi modu bozduğunu deneme yanılma yöntemiyle bulmanız gerek. Ayrıca konun en altında vereceğim temiz ve güncel Türkçe yamayı kullanın.

türkçe yama hata örnek1.png

türkçe yama hata örnek2.png

İzlememiz gereken birkaç adım var:
  • 1) Türkçe yamanızı ve Full Dialogue Interface modunuzu silip oyuna girin, her şeyin düzgün olduğundan emin olun. Ardından Vortex veya Mod Organizer 2 kullanarak F4SE yükleyin. (Bu rehber, mod nasıl yüklenir rehberi olmadığı için bu tür şeyleri yapabildiğinizi varsayıyorum ve detaylıca anlatmıyorum. Eğer F4SE kullanmıyorsanız ve nasıl yükleyeceğinizi bilmiyorsanız Elder NoX YouTube kanalı Türkçe olarak anlatmış, bi' göz atmanızda yarar var.) Ardından mod yükleme aracınızla Full Dialogue Interface modunuzu yükleyin.

Oyuna girin ve Full Dialogue Interface modumuz İngilizce olarak düzgünce çalışıyor mu diye kontrol edin. Çalışıyor ise 2. kısıma geçin, çalışmıyor ise söyleyeceğim adımları uygulayın.

  • Belgeler\My Games\Fallout4\Fallout4.ini dosyasını açın ve CTRL+F yaparak sResourceDataDirsFinal kısmını aratın. Bu kısmı sResourceDataDirsFinal=STRINGS\, INTERFACE\ olarak değiştirin ve kaydedip kapatın. Artık Full Dialogue Interface modumuz İngilizce olarak çalışıyor olmalı.

fallout4-ini.png


  • 2) Konun en altında vereceğim linkten Türkçe yamanızı indirin. Oyuna henüz yeni nesil güncellemesi gelmedi ve şu an için en güncel Türkçe yama bu. Ardından mod kurma aracınızdan diyalog modunuzu bulun ve dosya gezginine gidin.
    Dosya Gezgini'nde Aç.png
  • Burada interface ve Strings adlı iki dosya göreceksiniz. Türkçe yamanızdaki "interface" dosyalarını modunuzun interface klasörüne atın, Türkçe yamanızdaki "normal" dosyalarını da Strings klasörüne atın. Strings klasörüne dosyaları atarken hedef dosyaları değiştir deyin.
    interface-strings.png
  • Son olarak Belgeler\My Games\Fallout4\Fallout4Custom.ini dosyasını açın ve altta verdiğim satırı ekleyip kaydedip kapatın.
[Archive]
bInvalidateOlderFiles=1
sResourceDataDirsFinal=

Tüm bu işlemlerden sonra oyuna F4SE aracılığıyla girdiğimizde hem Full Dialogue Interface modumuz, hem de Türkçe yamamız düzgünce çalışıyor olmalı. Herkese iyi oyunlar. 🤙

Not: Fallout 4 (yeni nesil güncellemesi gelmeden önce) çalışan Türkçe yama: Fallout 4 + Tüm DLC'ler %100 Türkçe Yama | DonanımHaber Forum
Oyuna yeni nesil güncellemesi geldikten sonra bu yama ve modlar patlayabilir veya patlamayabilir, bunu kesin olarak bilmiyoruz. Bethesda dedem yine şov yapacak. 🤮
 
Selam, çok yararlı ve faydalı bir konu olmuş reis öncelikle eline sağlık. Merak ettiğim bir konu var bu Türkçe yamayı dediğin gibi yüklersek Full dialogue modunda ki o uzun konuşma seçenekleride mi Türkçe mi oluyor yani anlamadım çünkü kendi sayfasında kimse Türkçe çeviri yapmamış olarak gözüküyor.
 
Selam, çok yararlı ve faydalı bir konu olmuş reis öncelikle eline sağlık. Merak ettiğim bir konu var bu Türkçe yamayı dediğin gibi yüklersek Full dialogue modunda ki o uzun konuşma seçenekleride mi Türkçe mi oluyor yani anlamadım çünkü kendi sayfasında kimse Türkçe çeviri yapmamış olarak gözüküyor.
Full dialogue modu ve Türkçe yama varken ekstra diyalog seçenekleri çıktığını görmedim, ben sadece diyalog penceresini değiştirmek için bu modu kullandım.

Extended Dialogue Interface diye bir mod var ve o modun Türkçe paketi de var, ona göz atmayı deneyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı