Fan ayarları nereden yapılmalı, yapılmalı mı?

Vysnc açtığınız için ekran kartına binen yük azalır ve sıcaklığı da düşer. 85 derece ekran kartı için çokta sağlıklı bir değer değil. Ortalama 70-79 derece arasında tutmak lazım sıcaklık değerlerini.

Cidden çok iyi değerler hocam. Bende 4 adet fanlı önü mesh panel kasa kullanıyorum. Kartın otomatik ayarlarında 88 dereceyi görmüştüm. Undervolt sayesinde oyunlarda 75-76 derecelere kadar düşürdüm.
Hocam undervolt yapıldığı takdirde FPS kaybı ne kadar oluyor bizim arkadaşta rx5700xt var 93 dereceleri görüyor

Hocam undervolt yapıldığı takdirde FPS kaybı ne kadar oluyor bizim arkadaşta rx5700xt var 93 dereceleri görüyor
Yok hocam bende hiçbir FPS kaybı oluşmadı. Hatta ben undervolt yapabilmek için 1580 stok Frekans Mhz değerini 1490 yaptım. Çünkü benim şansıma kötü silikona sahip kart gelmiş. 1580 Mhz değerinde hiçbir şekilde undervolt yapamıyorum sistem çöküyor. FPS kaybı oluşmadı yaptığım ayarlar ile. Otomatik ayarları ile karşılaştırmalı olarak birçok test programlarında ve oyunlarda denedim. En ufak performans düşüklüğü olsaydı bu ayarları yapmazdım bırakırdım kart 85-88 derece çalışırdı. Hatta size bile tavsiye edebilirim zaten aynı kartı kullanıyoruz (XFX RX 590). Ortalama 10-12 derece düştü sıcaklık değerleri.

1.garanti bozuluyor mu
2.kaç volt düşürdünüz hocam
Yok hayır garanti bozulmaz. Ben size direkt kullandığım ayarları atayım. Tabi siz deneme yanılma yolu ile daha iyi ayarlar bulabilirsiniz bu ayarlar benim kartım için stabil olarak çalışmakta. Aynı kartı aynı modeli kullansak da aynı ayarlar çalışmayabilir. Bir başka XFX RX 590 kullanıcısı 1580 Mhz değerinde 1085 voltaj ayarları kullanırken onun ayarlarının aynısını ben yaptığımda bende çalışmadı.

Dosya Ekleri

• 15.PNG
    15.PNG
    77,4 KB · Görüntüleme: 56
  • 16.PNG
    16.PNG
    80,6 KB · Görüntüleme: 41
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı