Fan çoğaltıcıya Molex takılırsa RGB'ler ve fan hızı ayarlanır mı?

BerkeYlmaz

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba kasa değiştiriyorum ve kasanın yanında gelen fan kontrolcüde Molex ve ARGB çıkışı var. Fakat benim anakartımda giriş yok bende bunu alacağım. Fan hızı ve RGB'leri kontrol edebilir miyim?

Merhaba kasa değiştiriyorum ve kasanın yanında gelen fan kontrolcüde Molex ve ARGB çıkışı var. Fakat benim anakartımda giriş yok bende bunu alacağım. Fan hızı ve RGB'leri kontrol edebilir miyim?

Fanlar ARGB ise anakarttada ARGB desteği yoksa RGB'leri kontrol edemezsin fanlarda hızlanmaz.

Kontrolcün, fanların ARGB ise RGB kontrolü yappabilirsin anakart üzerinden. Onun dışında fan hız ayarı için dönüştürücünün desteklemesi lazım.

Fan hızının bilgisayar üzerinden ayarlanabilmesi için PWM destekli bir ortamın olması gerekiyor. CHA_FAN veya SYS_FAN adında girişler olur anakart üzerinde. Eğer fanlarını bunlardan birine bağlarsan fan hız kontrolü sağlarsın. Yok eğer direk güç verirsen full hızda çalışır fanların.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı