Çözüldü Fan çoklayıcı ile 3 pinli fan kontrolü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Başar Özdere

Kilopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Anakart
GIGABYTE B450M S2H
Merhaba aşağıda gördüğünüz her girişi 4 pin olan bir fan çoklayıcı satın aldım ve kasamda bulununan ve hepsi 3 pinli olan; 3 tane ön tarafta ve 1 tane egzoz fanımı bu çoklayıcıya takıp DC olarak hız ayarı yapmayı planlıyordum fakat BIOS'tan hiçbir türlü hızlarını değiştiremedim.

İlk başta çoklayıcıdaki kırmızı CPU fan bölümüne 4 pinli CPU fan soketini takıp diğerlerininde CPU fanı hızında çalışabileceğini düşündüm ama işe yaramadı. Daha sonra hepsi 3 pin olan bütün fanlarımı takıp DC modunda ayarlamayı denedim yine olmadı.

SYS_FAN girişine sadece egzoz fanı takılıyken sadece o fan DC olarak ayarlanıyor fakat çoklayıcıyla hepsi birlikte ayarlanmıyor. Çoklayıcının SYS_FAN girişine takılan kısmı 4 pin fakat 2 kablo içeriyor, fotoğrafta görebileceğiniz gibi 2 pin boş. Acaba bununla alakası olabilir mi?
Kasamda bulunan 4 tane 3 pinli fanın hızını nasıl kontrol edebilirim?

1734983272146.png

Olmuyor arkadaşlar. SYS_FAN'a tek bi tane ekzoz fanını veya başka 3 pin fanı takarak DC, voltaj ile hızını ayarlayabilirsiniz ama çoklayıcıyla 1'den fazla 3 pin fanı kontrol etmek mümkün değil. Ben de 4 tane PWM fan alarak konuyu kapattım. Fan olarak ta be quiet pure wings 3 120mm tercih ettim merak edecekler olursa.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı