Fan çoklayıcı kullanmak sağlıklı mıdır?

Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Fiyatı

Yorumları okuyordum. 4 adet 3 pin girişi bağlayıp kasaya taktığımda yine son devir döneceklermiş. Ama 4 pin bir tane fazladan fanım olursa onu istediğim gibi yönetebilecek ve bu sayede diğer 3pin olan fanların 4 pine ayak uydurmasını sağlayacakmışım. Yani aptal fanları bağlamak için hem fan hem de çoklayıcı mı almam gerekiyor?

Anlaşılmayan bir şey yok. Çoklayıcının 4 pin girişine 3 pin fan takarsan, tüm bağlı fanların gerektiğinde hızlanıp yavaşlaması için anakart BIOS'u içerisinden ayar çekmen gerekecek diğer türlü çoklayıcının 4 pin girişine PWM fan taktığında diğer fanlar 3 pin olsa bile o tek PWM fan sayesinde hiçbir ayar çekmene gerek kalmadan hepsi kendiliğinden hızlanıp yavaşlayacak. Benden bu kadar daha da açıklama yapamam.

Son düzenleme:
Aradan bayağı zaman geçmiş ancak yardımcı olabilirsiniz diye umut ediyorum. Dediğiniz şekilde fan bağlantılarını kurdum ancak 3 pin fanlarım, bağlı oldukları PWM fana göre hızını arttırıp azaltmıyor maalesef. Bios'tan herhangi bir şey yapmam mı lazım? PWM fanın hızını ayarlayabiliyorum programdan ancak 3 pinliler etkilenmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…