Fan çoklayıcı kullanmak sağlıklı mıdır?

Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Fiyatı

Yorumları okuyordum. 4 adet 3 pin girişi bağlayıp kasaya taktığımda yine son devir döneceklermiş. Ama 4 pin bir tane fazladan fanım olursa onu istediğim gibi yönetebilecek ve bu sayede diğer 3pin olan fanların 4 pine ayak uydurmasını sağlayacakmışım. Yani aptal fanları bağlamak için hem fan hem de çoklayıcı mı almam gerekiyor?

Anlaşılmayan bir şey yok. Çoklayıcının 4 pin girişine 3 pin fan takarsan, tüm bağlı fanların gerektiğinde hızlanıp yavaşlaması için anakart BIOS'u içerisinden ayar çekmen gerekecek diğer türlü çoklayıcının 4 pin girişine PWM fan taktığında diğer fanlar 3 pin olsa bile o tek PWM fan sayesinde hiçbir ayar çekmene gerek kalmadan hepsi kendiliğinden hızlanıp yavaşlayacak. Benden bu kadar daha da açıklama yapamam.

Son düzenleme:
@Firehorse MK II 3 pin fanlar PWM olmaz hız kontrolünün BIOS içerisinden elle yapılması gerekir. Gelelim konuya;

Üstteki benimde kullandığım Akasa beşli çoklayıcı kabloyu alır ve hariçten 4 pin PWM fan alırsan kasanın diğer 3 pin fanları o aldığın PWM fan göre çoklayıcı sayesinde hızını gerektiğinde arttırır gerekmediğinde azaltır. Çoklayıcının ana işlevini sağlaması için tek 4 pin ucuna PWM fan takmak şarttır.
Aradan bayağı zaman geçmiş ancak yardımcı olabilirsiniz diye umut ediyorum. Dediğiniz şekilde fan bağlantılarını kurdum ancak 3 pin fanlarım, bağlı oldukları PWM fana göre hızını arttırıp azaltmıyor maalesef. Bios'tan herhangi bir şey yapmam mı lazım? PWM fanın hızını ayarlayabiliyorum programdan ancak 3 pinliler etkilenmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı