Fan Çoklayıcı Tercihi

Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama kusura bakmayın 😁
Banada bir çoklayıcı lazım. Şu anda kasamda 2 tane fan var birisi arkada egzoz fan birisi önde. Anakartımda zaten 2 giriş var ikiside doldu. Şimdi ben 3 fan daha alacağım kasama. Kasamın önündeki kendi fanıda 3 pinli benim alacağım fanda 3 pinli. Yani bana 4 kablolu bir çoklayıcı gerekiyor. Böyle bir çoklayıcı önerir misiniz veya 5-6 kabloluda olabilir geleceğe dönük olması açısından.

Fan hakkında yorum yapamayacağım ama kötü değildir büyük ihtimal sonuçta Cooler Master.
Molex tüm fanları kontrolsüz yani sürekli full güçte çalıştıracaklar için. Sen anakarta bağlayacaksın ve kontrol edebileceksin.
Hızlarını nasıl kontrol edeceğim ki? Herhangi bir yazılım varmı benim hiç bir bilgim yok.

Anakartın nedir bilmiyorum ama imzandan gidersek MSI Command Center ve ya BIOS üzerinden kontrol edebiliyorsun. Stok olarak işlemci derecesine ayarlı olarak geliyor.
Anakartım MSI B450M BAZOOKA V2 hocam.
Evet Command Center ile kontrol etmeyi başardım fanları.

Son düzenleme:
Arkadaşlar konuyu hortlatıyorum ama kusura bakmayın 😁
Banada bir çoklayıcı lazım. Şu anda kasamda 2 tane fan var birisi arkada egzoz fan birisi önde. Anakartımda zaten 2 giriş var ikiside doldu. Şimdi ben 3 fan daha alacağım kasama. Kasamın önündeki kendi fanıda 3 pinli benim alacağım fanda 3 pinli. Yani bana 4 kablolu bir çoklayıcı gerekiyor. Böyle bir çoklayıcı önerir misiniz veya 5-6 kabloluda olabilir geleceğe dönük olması açısından.
Ben aldım aldığım fan çoklayıcı 9 tl fakat molex. çok memnun kaldım tavsiye ederim

Molex önermem eğer evinizin havalimanı kadar gürültülü olmasını istemiyorsanız.
Bilgisayarı açtığınızda 5 tane özel yolcu jeti motor çalıştıracak çünkü. :p
Az öncede bir konuda arkadaş bilmeden konuşuyordu. Size diyorum hiç molex'e fan takıp gürültüsünü dinlediniz mi ? Yada şöyle söyliyeyim imzamdaki bilgisayar bana ait ve bu bilgisayarda sıvı soğutmasının fanları hariç 6 adet fan var ve hepsi molexe bağlı ? ve 4 adet fanıda bu linkini verdiğim ürün ile besliyorum. 25 bin tl lik sistem kullanıyorum ve 9 tl ürün var içinde ses yapcak olsaydı bu ürüne bakmazdım bile. Ki herkesin aklı şöyle olmuş fanı molexe takınca çok ses çıkıyor hayır efenim öyle birşey yok. Bilmeden denemeden insanların aklını karıştırmayın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı