Fan Çoklayıcısı Anakartta Nasıl Kullanılır?

OceanSupp

Hectopat
Daha fazla  
Şu an elimde 4 adet kasa fanı var, bunlar;
  • 3 adet 140mm 3pin Fan
  • 1 adet 120mm 3pin Fan
3 adet 140mm'lik fanları ön panelde diğer,120mm'lik fanı arka panelde kullanacağım kuletipi bir işlemci soğutucusu da olduğu için onun da 120mm'lik 4pin fanı bulunmakta, tüm bu fanları anakart üzerinden hızlarını kontrol edebilir miyim, bunun için bir fan çoklayıcısı gerekiyorsa öneriniz nedir?

Anakart: P7P55D-E LX:

IMG-6645 (1).jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hız kontrolü fanın niteliğine göre değişkenlik gösterebilir. Bazı 3 pinli fanlar sabit RPM hızında çalışıyor bazısı anakart sayesinde hız düşürme özelliğine sahip olabiliyor. Anakartında yeteri kadar fan çıkışı varmış 120 MM egzoz olanı molex dönüştürücüyle kullanıp diğerlerini anakart girişlerine takabilirsin.

Arkadaşlar ben fan çoklayıcı alıcam çoklayıcı gücünü psu dan alıcak lakin bir sorun var molexi bağladım o tamam lakin çoklayıcıdaki anakarta takılan kablo 4 pinli ama benim anakartımda 3 pinli girş var takarsam çalışır mı ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı