Hocam kimse yer kalmadıkça oraya takmıyor zaten. Zararı fazla değil. Yararı var.
Hocam bırakalım konu sahibi test etsin fan çalışmazken boşta kaç derecede çalışırken boşta kaç derece
Hocam kimse yer kalmadıkça oraya takmıyor zaten. Zararı fazla değil. Yararı var.
Alt taraftan toz gelmez.
@PhoenixTech de öyle diyor.
Hocam kasada fanı takacak başka yer yoksa ne yapsın adam? Orası iyi. Üstte boşluk olsa orası daha iyi olur.
Fakat üst tarafta fan var büyük ihtimalle, yer yok diye aşağı takmış.
Kasa içerisindeki hava akışının nasıl olması gerektiğini bilmemeniz ve bilgisayar parçalarına tam hakim olmamanız sebebi ile bu çıkarıma vardım.Hocam kimse yer kalmadıkça oraya takmıyor zaten. Zararı fazla değil. Yararı var.
Bu emin oluşunuzun sebebini öğrenebilir miyim?
Kendi kasamı temizledim. Temizlemesem ısınırdı.Bu yanıtınızdan anladığım kadarı ile daha önce kendi bilgisayarınızı temizlememişsiniz ve yerçekimini inkar etmektesiniz. Bilgisayarın içerisine giren tozların büyük bir bölümü kasanın altına doğru birikir. Ekran kartı fanlarının aşağı bakması ve kartların arkasının mümkün olduğunca boş olup üstünün örtülme sebebi de budur. Arkadaki koruma tozların oluşturabileceği hasarı ve toz girişini engellemekte, kartın fanların aşağı bakacak şekilde konumlandırılması da kartın içine girecek toz miktarını minimize etmektir.
Aynı çıkarıma ben de sizin için vardım. Tesadüfe bak. Tozların büyük bölümü alt tarafa birikiyorsa ben neden işlemci fanının etrafında zeminden daha çok toz görüyorum acaba?Kasa içerisindeki hava akışının nasıl olması gerektiğini bilmemeniz ve bilgisayar parçalarına tam hakim olmamanız sebebi ile bu çıkarıma vardım.
Vermez, sıkıntı olmayacaktır.Ekran kartının kendi fanına zarar verir mı acaba?
Anladığım kadarı ile bilgisayar donanımları ile ilgili çok bir bilginiz yok.
İroni kralı olmalısınız. Dedikleriniz tamamen yanlış. Soğutma ile ilgili bir bilginiz olduğunu hiç sanmıyorum.Bu yanıtınızdan anladığım kadarı ile daha önce kendi bilgisayarınızı temizlememişsiniz ve yerçekimini inkar etmektesiniz. Bilgisayarın içerisine giren tozların büyük bir bölümü kasanın altına doğru birikir. Ekran kartı fanlarının aşağı bakması ve kartların arkasının mümkün olduğunca boş olup üstünün örtülme sebebi de budur. Arkadaki koruma tozların oluşturabileceği hasarı ve toz girişini engellemekte, kartın fanların aşağı bakacak şekilde konumlandırılması da kartın içine girecek toz miktarını minimize etmektir.
Kasa içerisindeki hava akışının nasıl olması gerektiğini bilmemeniz ve bilgisayar parçalarına tam hakim olmamanız sebebi ile bu çıkarıma vardım.
Kasa içerisindeki hava akışının nasıl olması gerektiğini bilmemeniz ve bilgisayar parçalarına tam hakim olmamanız sebebi ile bu çıkarıma vardım.
Bu sayfaya bir bak anlarsın.Siz dışında öneren biri varsa, link gönderin görelim.
Bu sayfaya bir bak anlarsın.
Göremiyor musun?Sayfa yok hoccam.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.