Fan, ekran kartının fanına zarar verir mi?

Hocam kimse yer kalmadıkça oraya takmıyor zaten. Zararı fazla değil. Yararı var.

Hocam bırakalım konu sahibi test etsin fan çalışmazken boşta kaç derecede çalışırken boşta kaç derece :) . @NightFell hocam sorunuzun cevabı ise ekran kartı fanına zarar vermez ama yarar sağlayacak mı? Bir test edin bizde öğrenelim.

Alt taraftan toz gelmez.
@PhoenixTech de öyle diyor.
Hocam kasada fanı takacak başka yer yoksa ne yapsın adam? Orası iyi. Üstte boşluk olsa orası daha iyi olur.
Fakat üst tarafta fan var büyük ihtimalle, yer yok diye aşağı takmış.

Bu yanıtınızdan anladığım kadarı ile daha önce kendi bilgisayarınızı temizlememişsiniz ve yerçekimini inkar etmektesiniz. Bilgisayarın içerisine giren tozların büyük bir bölümü kasanın altına doğru birikir. Ekran kartı fanlarının aşağı bakması ve kartların arkasının mümkün olduğunca boş olup üstünün örtülme sebebi de budur. Arkadaki koruma tozların oluşturabileceği hasarı ve toz girişini engellemekte, kartın fanların aşağı bakacak şekilde konumlandırılması da kartın içine girecek toz miktarını minimize etmektir.
Hocam kimse yer kalmadıkça oraya takmıyor zaten. Zararı fazla değil. Yararı var.

Bu emin oluşunuzun sebebini öğrenebilir miyim?
Kasa içerisindeki hava akışının nasıl olması gerektiğini bilmemeniz ve bilgisayar parçalarına tam hakim olmamanız sebebi ile bu çıkarıma vardım.

Bu yanıtınızdan anladığım kadarı ile daha önce kendi bilgisayarınızı temizlememişsiniz ve yerçekimini inkar etmektesiniz. Bilgisayarın içerisine giren tozların büyük bir bölümü kasanın altına doğru birikir. Ekran kartı fanlarının aşağı bakması ve kartların arkasının mümkün olduğunca boş olup üstünün örtülme sebebi de budur. Arkadaki koruma tozların oluşturabileceği hasarı ve toz girişini engellemekte, kartın fanların aşağı bakacak şekilde konumlandırılması da kartın içine girecek toz miktarını minimize etmektir.
Kendi kasamı temizledim. Temizlemesem ısınırdı.
Yerçekimiyle ne alakası var acaba? Tozlar her yere yapışır.

Kasaların altında delik yok, sadece PSU için var. Onu da PSU kapatır.
Kasaların alt bölümü kapalı oluyor, oraya genelde girmez.
Kasa içerisindeki hava akışının nasıl olması gerektiğini bilmemeniz ve bilgisayar parçalarına tam hakim olmamanız sebebi ile bu çıkarıma vardım.
Aynı çıkarıma ben de sizin için vardım. Tesadüfe bak. Tozların büyük bölümü alt tarafa birikiyorsa ben neden işlemci fanının etrafında zeminden daha çok toz görüyorum acaba?

Ekran kartının kendi fanına zarar verir mı acaba?
Vermez, sıkıntı olmayacaktır.
Anladığım kadarı ile bilgisayar donanımları ile ilgili çok bir bilginiz yok.

İroni kralı olmalısınız. Dedikleriniz tamamen yanlış. Soğutma ile ilgili bir bilginiz olduğunu hiç sanmıyorum.
Gerçekten bilen birisi için dediklerinizin deli saçmasından bir farkı yok. Bu konuyla alakalı özel araştırma yapmış bir mühendis olarak diyorum ki tamamen boş yapıyorsunuz.
Gerçi bu yaptığınız için teşekkür etmek gerek, sizi hiçbir şekilde dikkate almamamız gerektiğini açıkça belirttiniz. Bilgisi olmayan herkes bu kadar nazik değil maalesef.

1619788175136.png

Eski kasamı 1.5 yıl böyle kullandım, soruları alayım. Ne gibi zararı varmış merak ettim. Ekran kartım 3 derece daha serin, fanında herhangi bir yalpalama vs. yok. Kasanın genel hava akışına da 3 derece katkıda bulundu. O ızgaralar ekran kartına zarar verseydi üretilmezdi, mühendisten iyi bilemeyeceğini düşünüyorum.

Sayfa yok hoccam.
Göremiyor musun?
Burada 2 kişi daha yazmış. Sen daha senden başka öneren yok diyorsun :) ?
Lütfen yanlış bilgi vermeyin. @PhoenixTech @TheComputerGeek , bilmemek değil öğrenmemek ayıptı, öğrenmiş oldunuz artık faydasını.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı