Fan hızı ayarlanmıyor

Dash Konpe

Hectopat
Daha fazla  
Sleamlar yeni bilgisayar aldım. Kasada 1 Egzoz ve 3 ön panel fan bulunuyor. Bu 4 fan kasanın arkasındaki kontrolcüye bağlı. Kontrolcü üstündeki PWM yazan kabloyu SYS-FAN1 ve 2'ye takıyorum fakat ne BIOS üzerinden ne de MSI Center'dan fan hızına müdahale edemiyorum. Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Fanların kaç RPM'de çalıştığını görebiliyorum. Sadece hızlarını ayarlayıp, kaydettiğimde o hızda çalışmıyorlar. PWM moda nasıl alacağım portu?

Fanların kaç RPM'de çalıştığını görebiliyorum. Sadece hızlarını ayarlayıp, kaydettiğimde o hızda çalışmıyorlar. PWM moda nasıl alacağım portu?

Kontrolcüden anakarta gelen PWM bağlantısında kaç pin var?

2 pin ise devir görünmez, 3 pin olursa görebilirsiniz.

BIOS fan ayar kısmına girin, orada DC, PWM modu olacak.

Kontrolcüden anakarta gelen PWM bağlantısında kaç pin var?
Şöyle ki PWM yazan sokette GND/D-IN/GND/PG/PWM olarak 5 pin var. GND ve D-IN ayrı bir kabloyla çıkıyor. PWM/PG/PWM 3 pin olarak çıkıyor. SYS Fan kısmına taktığım 3 pinli

Anladım gelende 2 pin olur devir görünmez, sizde 3 pin olduğu için devir görebiliyorsunuz.

BIOS'tan bakın PWM moduna.
Biostan fanların kaç RPM'de çalıştığını görebiliyorum. Ayarlamak için girdiğinde System 1 kısmını PWM/DC seçiminden PWM'e alıp istediğim ayarları yapıyorum fakat hala son hız 2500RPM civarlarında dolaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…