Fan hızı ayarlanmıyor

Dash Konpe

Hectopat
Daha fazla  
Sleamlar yeni bilgisayar aldım. Kasada 1 Egzoz ve 3 ön panel fan bulunuyor. Bu 4 fan kasanın arkasındaki kontrolcüye bağlı. Kontrolcü üstündeki PWM yazan kabloyu SYS-FAN1 ve 2'ye takıyorum fakat ne BIOS üzerinden ne de MSI Center'dan fan hızına müdahale edemiyorum. Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Sadece PWM kablosu takılı olduğu için MSI Center ile fanları göremezsiniz.

Anakartta hangi porta takılııysa o portu PWM moda alın, fan yok gibi gösterecek, devrini de göremeyeceksiniz, ama yaptığınız hız ayarı çalışacak.
Fanların kaç RPM'de çalıştığını görebiliyorum. Sadece hızlarını ayarlayıp, kaydettiğimde o hızda çalışmıyorlar. PWM moda nasıl alacağım portu?

Fanların kaç RPM'de çalıştığını görebiliyorum. Sadece hızlarını ayarlayıp, kaydettiğimde o hızda çalışmıyorlar. PWM moda nasıl alacağım portu?

Kontrolcüden anakarta gelen PWM bağlantısında kaç pin var?

2 pin ise devir görünmez, 3 pin olursa görebilirsiniz.

BIOS fan ayar kısmına girin, orada DC, PWM modu olacak.

Anladım gelende 2 pin olur devir görünmez, sizde 3 pin olduğu için devir görebiliyorsunuz.

BIOS'tan bakın PWM moduna.
Biostan fanların kaç RPM'de çalıştığını görebiliyorum. Ayarlamak için girdiğinde System 1 kısmını PWM/DC seçiminden PWM'e alıp istediğim ayarları yapıyorum fakat hala son hız 2500RPM civarlarında dolaşıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı