Fan hızı ayarları dengesiz mi?

micheal owen

Hectopat
Katılım
30 Ekim 2021
Mesajlar
3.485
Çözümler
47
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
32gb
Anakart
h510m
Arkadaşlar işlemcimin stok fanı çok ses çıkartıyordu, kendimce biraz baktım böyle ayar yaptım. Boşta 1700 RPM ile çalışırken 1400'lere kadar düştü. Fakat dengeli olmuş mu emin değilim sizce nasıl? Veya nasıl yapılmalı fan ayarları?
 

Dosya Ekleri

  • 20250209_220405.jpg
    20250209_220405.jpg
    108,8 KB · Görüntüleme: 29
Hocam yaptığından emin değilsen fan hızını otomatik sistemine göre ayarlayan programlar var onları deneyebilirsiniz. MSI Center, Armoury Crate vs. gibi. Bunlar haricinde BIOS ayarlarında da otomatik ayarlama olabilir. Mesela bendeki Asus anakartta otomatik fan ayarlama var.
 
Hocam yaptığından emin değilsen fan hızını otomatik sistemine göre ayarlayan programlar var onları deneyebilirsiniz. MSI Center, Armoury Crate vs. gibi. Bunlar haricinde BIOS ayarlarında da otomatik ayarlama olabilir. Mesela bendeki ASUS anakartta otomatik fan ayarlama var.

Zaten azönceye kadar sistemin kendi otomatik fan ayarlarını kullanıyordum, onlar yüksek sesli çalıştırıyordu.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı