Fan Hızları ile İlgili Sorun

monaktus

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Soğutucu olarak üzerinde gelen fan ile Hyper Evo kullanıyorum. Harici olarak kasamda 4 tane Akasa Viper 14 cm fan kullanıyorum. Corsair 400r ile gelende 3 tane fan var. Asus Fan Xpert programı ile fan test dedikten sonra %100'de yazan değer 1478 rpm.
Hyper Evo'nun fanı 1500 rpm max. o doğru.
Akasa Viperlar'ın 1600 rpm olması lazım ama bir türlü o hıza çıkmıyor.
Viperlar CPU-OPT soketine bağlı bundan dolayı mı çıkmıyor acaba.

CPU-OPT portunu başka bir cpu fanı için kullanılır yani cpu radyatörüne 2 tane fan takarsanız kullanılır.Soket değiştirirseniz düzelebilir ama bende stok amd fanı var 2 kez test ettim ikisindede farklı değerler çıktı sadece o ayar kullanıcı ayarlı yapmak istiyorsanız iyi oluyor.

CPU-OPT portunu başka bir cpu fanı için kullanılır yani cpu radyatörüne 2 tane fan takarsanız kullanılır.Soket değiştirirseniz düzelebilir ama bende stok amd fanı var 2 kez test ettim ikisindede farklı değerler çıktı sadece o ayar kullanıcı ayarlı yapmak istiyorsanız iyi oluyor.
İşlemci ısılarıyla doğru orantılı olması için o sokete bağlamıştım. Başka bir sokete bağladığım zaman tam devirde dönerse çok ses yapar.

Cpu-Opt Cpu-fan ile orantılı çalışır bu yüzden tam devirde ihtiyacı olduğu zaman çalışır

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı