Fan kontrolcüsü güç girişi nerede?

Srcagatay

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Avukat-Fındık Ekspertizi
Rampage majesty kasa kullanıyorum. Arka tarafında aşağıya da atacağım şekilde fan kontrolcüsü mevcut. Bu fan kontrolcüsünün sol alt tarafında DC in yani güç girişi kablosu bulunuyor. Eski PSU'mda (RM550)bu kablo kendisinde vardı ve Power kablosunun yanından ek bir kablo çıkarıp buraya takıyordunuz ve fan kontrolcüsü devreye giriyordu. Şimdi PSU'yu RM850 olarak güncelledim fakat bunda öyle bir kablo mevcut değil. Bende fanları (3 adet) anakarta takayım bari dediğimde ise fanların 6 pin olduğunu gördüm ve takamadım. Ya fan kontrolcüsüne bir yerden güç çekmemiz lazım veya fanları 6pinden 4pine çevirmemiz lazım veya son olarak ikisine de çare bulamazsak 3 adet yeni fan almamız lazım kendi kontrolcüsüyle birlikte ya da tek başına 4 pin çıkışlı.
Fan kontrolcüsü için gerekli olan kabloyu bulursak aslında her şey çözülüyor ama bir türlü internette bulamadım.

kasa fan.jpg

Evde değilim. Fotografı internette buldum ama birebir aynısı. Burada sol alttan 2. kablo güç kablosu.

PSU'nuz moduler ise, onun ile gelen kablo kitlerinde kesinlikle bu 2 ya da 4 pinlik güç kablosundan vardır.

Yok ise bile, yanlış görmüyorsam ya 2 ya 4 pinlik kablo O, internetten bulabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı