Fan normal olarak mı, yoksa egzoz olarak mı kullanılmalı?

Hocam siz benim kendi çizdiğim şaheserdeki 1 nci kasa için mi söylüyorsunuz 2 nci kasa icin mi söylüyorsunuz?
Eki Görüntüle 2497187
Sağdaki kasa mı soldaki kasa mı?
Soldakini savunuyorum, sağdakine karşıyım.

Soldaki yukarı doğru çıkıyor hava, yani sizinde attığınız video ve çizdiğiniz gibi.

Soldakini savunuyorum, sağdakine karşıyım.
Ekran kartını düşün o zaman. Niye aşagıya veriyorda yukarı vermiyor altan fan takma olamayan kasalarda üsteki havalandırma işlemci sıvı soğutucusu takmadığın sürece aşagıya verir.
Daha düz anlatim

Fakir kasalar vs Zengun kasalar dizilimi farklı.
1748011269223.png

Ekran kartını düşün o zaman. Niye aşagıya veriyorda yukarı vermiyor altan fan takma olamayan kasalarda üsteki havalandırma işlemci sıvı soğutucusu takmadığın sürece aşagıya verir.
Ekran kartı istesede veremez zaten, malum kart yüzeyi engelliyor havayı.

Anlatmak istediğim şu hocam: (Kule tipi soğutucu var.)
1748012040854.png

Şu şekilde olduğu zaman havanın çıkışı konusunda daha destekleyici oluyor.
Aksi durumda tüm hava çıkışı egzoz fanına yığmaya başlıyacak ve çok daha yavaş şekilde kasanın iç sıcaklığı düşecek.

Birde soğuk hava girişide direk komple fana doğru vuracağı için, soğuk hava girip, soğuk hava çıkmış oluyor binevi.

Tabi sıvı soğutucu olduğu zaman CPU için önemi kalmıyor ve GPU'da çok kasanın hava sıcaklığından rahatsız olmuyor ama genel kasa sıcaklığı yinede daha sıcak oluyordur aksi senaryodan. Stok fan gibi yatay soğutucu varsa zaten sıcaklık direk egzoza gitmemiş oluyor.

Yorumlarınız için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı