Çözüldü Fan Silent mode (Sessiz mod) Zararlı mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Illinois,Chicago
Daha fazla  
Aklıma takılan bir sorun var size de danışmak istedim. Dün ayar yaparken Silent Mode adında bir fan modu olduğunu gördüm. Bu modu açmak bilgisayara minimum dahi olsa bir zarar verir mi? Bilgisayarın sıcaklık değerleri artar mı? Bu soruların yanıtını merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sadece birazcık daha yavaş çalışacağı için ısı minik derecede artar. Film/dizi izlerken açabilirsin. Ama yüksek sistem gereksinimli oyunlarda yapmanı önermem.
Aklıma takılan bir sorun var size de danışmak istedim. Dün ayar yaparken Silent Mode adında bir fan modu olduğunu gördüm. Bu modu açmak bilgisayara minimum dahi olsa bir zarar verir mi? Bilgisayarın sıcaklık değerleri artar mı? Bu soruların yanıtını merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler.
Fanların hızı yavaşlayacağından doğal olarak bir sıcaklık artışı yaşanır.

Silent mod dediğimiz oyunlarda 40 FPS geçmeyecek şekilde sabitlemedir ve aynı zamanda silent mod laptopunuz prize takılıyken çalışan bir sınırlamadır. Bilgisayarınıza hiçbir şekilde zarar vermez sadece ekran kartı ve işlemcinizi tam güç kullanmayıp sınırlicak ve oyunlarda 40 FPS geçemiceksiniz.

Zararı olmaz sıcaklık 3-5 artar sessiz çalıştığı için. (Fan ayarı hakkında konuşuyorum laptop ise ne dediğim önemsiz.) Bende slient'de kullanıyorum 65NM q6600 oyunlarda 100 devir fazla çalışıyor sessiz sessiz 60C'yi geçmiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı