Fan Yaprağı için Sprey Boya Önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Jira bunun videosunu atan olmamış. Geçen yıl kendi CM fanımı boyamıştım ve sonuçları gördüm. Yeni fanlara geçince senin icin şu ankilerle testleri yaparım. Fan yapısını bilen bir adam da bu işin nasıl sonuçlanacağını bilir. PCIe slotuna AGP kart takılmaz kadar kesin. Kimse onu da denememiştir ama sonuç belli. Düzgün bir fanı boyaamak doğru değil.
@Cleante'ninki de bir örnek olmuş.
@Neurevt
 
Ben bütün fanları boyamıştım CPU soğutucusu dahil ( PSU boyamadım). Aceleye getirdiğim için güzel olmadı ama ince işçilik ile çok iyi olur. Bende akma felan olmadı tavsiye ederim ama acele etmeden yap.
 
Bakın ben %100 sorun çıkmaz demiyorum. Bu işi yapacak kişi bunun bilincinde olup ona göre kendini hazırlamalı. Kimse kesinlikle sorun çıkmaz demiyor. Ben de bunu kafama göre söylemiyorum. Deneyim ve gözlemlerime bağlı sorunsuz işlemler de gördüm. Buna dayanarak kesinlikle boyanmamalı denmesini doğru bulmuyorum.
 
Fana hiç etki etmeyen boya gördüyseniz dandik fanlardır ve daha dandik olamamışlardır. Yüksek miktarda sıcak havayı tek fanla dışarı atmak istiyor. Fanı boyarsan hem ömrü kısalır hem fanın tüm yapı ve dengesini bozarsın hem de performansını düşürürsün. Bu risk değil. Fanı boyarsan olacaklar kesin. Bir ihtimal olan bozulması. Bu durumda fanı boyamak sadece işlevini düşürür.
@SideWinder çok iddialıyım zaten. Fanın performansı en az %25 düşer ve ömrünün yarısı kafadan gider.
 
Dengesiz yapılan bir boyama elbette performansı düşürür. Nedeni ise yaprakların eşit ağırlıkta olmayacağı için dengesiz döneceğindendir. İnce işçilik ile pek de bir sorun olmaz. Bu kadar Custom PC yapan adam var, bu işin ustaları onlar. Eğer onlar bir sorun çıkacağını bilse, inanın ki yapmaz.
 
İstediğini düşün fan boyamanın sonuçlarını her yerde okuyabilirsin. Yabancı forumlara vs. de baksan bunu söylerler. Tek bir fanla çok fazla sıcak hava atmak isteyen biri için bu kesinlikle yanlış bir yöntem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaynağınız varsa gösterin. Varsayım ile yaklaşım yapmak hiçbir zaman doğru değildir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı