Hocam çok teşekkür ederim cevap için 2’li fan yandan havayi alsin diğerleri dışarı atsin istiyorum. O zaman egzoz fanini ve 2’li fanlari tam tersi yönde montajlamam gerekiyor anladigim kadarıyla.İçeriye hava alan 1 fan ve dışarıya hava atan 5 fan var. Bu yanlış bir konfigürasyon. Aşağıdaki 3 konfigürasyondan birini tercih edebilirsiniz. Tabii ki fanlarınız reverse değilse. Ayrıca soğutucu bloğa da bir fan takmanızı tavsiye ederim.
Toz filtresi olmayan noktalardan içeriye hava alındığında daha hızlı tozlanma olacağını da hatırlatayım.
- Üstteki fanlar olduğu gibi kalsın, egzoz kısmındaki fan ters dönmeli, yani egzoz görevi görmeli. Yan taraftaki fanlar da ters dönmeli ve içeri hava almalı.
- Hava akışının 3 fan ile gerçekleşmesini istiyorsanız, üstteki fanları içeri üfleyecek şekilde ters çevirin, egzoz kısmındaki fanı da ters çevirin. Yandaki fanlar kalsın, halihazırda dışarıya üflüyorlar.
- Diğer bir konfigürasyonda da egzoz fanı sabit kalıp yandaki fanları ters çevirebilirsiniz. Üstteki fanlar ise sabit kalsın. Bu yöntemde egzoz ve yandaki fanlar içeri hava alırken üstteki fanlar da sıcak havayı tahliye eder.
Soğutucu blogun 2 fani var onları henüz takmadimHocam çok teşekkür ederim cevap için 2’li fan yandan havayi alsin diğerleri dışarı atsin istiyorum. O zaman egzoz fanini ve 2’li fanlari tam tersi yönde montajlamam gerekiyor anladigim kadarıyla.
Soğutucu blogun 2 fani var onları henüz takmadim.
Kasada üst yan ve arkada fanlar mevcutHocam genel olarak ben de özet geçmek isterim. Akvaryum/fanus diye tabir edilen kasalarda ön/yan ve alttaki fanlar kasa içine hava üfleyecek şekilde, üst ve arka fanlar da kasadan dışarıya hava üfleyecek şekilde konumlandırılmalı. Burada dikkat edilmesi gereken unsur kasaya giren hava miktarının atılan hava miktarından biraz daha fazla olması. Bunun sebebi de pozitif basınç oluşturmak ve kasanın diğer boşluklardan toz çekmesini engellemek. Çünkü dışarıya atılan hava miktarı eğer kasaya girenden daha fazla olursa bu sefer kasa elektrik süpürgesi gibi ihtiyacı olan havayı kasanın boşluklarından içeri vakumlamaya başlar.
Evet ama üst ve yan 2 fan kasada böyle takılı geldi diye hatırlıyorum o yüzden kafam karıştıOnlar da sola doğru üfleyecek sıcak hava soldan tahliye edilecek çok basit aslında.
Kasada üst yan ve arkada fanlar mevcut.
Evet ama üst ve yan 2 fan kasada böyle takılı geldi diye hatırlıyorum o yüzden kafam karıştı.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.